Zarco läbis Dresdeni maratoni ajaga 2.17.46, mis tähistab uut Hondurase rekordit. Kuigi olümpianorm on 2.11.30, oleks Zarco kindlustanud koha suurvõistlusele, sest Hondurasel on kaks vabapääset olümpiale. Uue rahvusrekordi omanikuna oleks Zarco olnud koondise esinumber.

37-aastast Hispaania päritolu Zarcot, kes alates 2020. aastast on esindanud Hondurast, jõudis õnnitleda ka kohalik kergejõustikuliit. Samal ajal hakkasid aga sotsiaalmeedias levima pildid, kus paistis, et Zarco numbri all jookseb hoopis teine isik. Olukorda hakkas uurima Hispaania väljaanne Corredor, mis tuvastas, et Zarco numbri all võistles hoopis hispaanlane Camilo Santiago. Santiago isiklik rekord on hoopis kõvemast puust: 2.09.56.

Santiagoga lähedalt seotud isik väitis Corredorile, et hispaanlase eesmärk oli aidata Zarcol tempot hoida. Maratoni eel avastas aga sportlane, et on ajavõtukiibi ja numbri ära kaotanud.

Santiago väitis hiljem sotsiaalmeedias, et tema seljakott varastati pool tundi enne starti ning Zarco otsustas anda talle enda numbri ja ise mitte startida. "Zarco ütles, et lähme rääkime korraldajatega, sest ta on nõus andma mulle oma numbri. Ta ütles, et on juhtunust liiga häiritud, et joosta. Rääkisime korraldajatega ja nemad lubasid seda vahetada," sõnas Santiago. Väidetavalt lubasid korraldajad, et muudavad lõpuprotokollis nimed ära, kuid seda ei tehtud.

Dresdeni maratoni korraldajad teatasid aga portaalile Runner's World Spain, et nemad ei andnud Santiagole luba numbrit vahetada. "Mõlemad sportlased diskvalifitseeriti pärast juhtunu avalikuks tulemist ning teisi instituute on informeeritud, sest Santiagot võib oodata ees karistus teise sportlase kehastamise eest," vahendas väljaanne korraldajate sõnumit.