Hooaja avaetapil Monte Carlos kogus Ogier maksimaalsed 30 punkti. Arktika rallil esimesena startinud vanameister langes kõrgest mängust teisel võistluspäeval, kui jäi lumehange kinni. Pühapäevaselt punktikatselt õnnestus tal üks punkt siiski teenida.

Nii hoiabki Ogier üldarvestuses tiimikaaslase Kalle Rovanperä ja Hyundai sõitja Thierry Neuville'i järel kolmandat kohta. "Hooaeg on pikk," sõnas Ogier WRC-sarja kodulehe vahendusel. "Arvestades stardijärjekorraga seotud reegleid ja asjaolu, et mitu kruusarallit on ees, pole praeguses faasis mõtet MM-sarja juhtida," sõnas prantslane, viidates kruusarallidel esimesena startiva mehe teepuhastaja rollile.

"Arktika valmistas veidi pettumust. Olime harjunud Rootsis esimesena startima, kuid lootsin Soomes veidi paremaid teeolusid," lisas Ogier. "Võtsime esimesel võistluspäeval riske, kuid isegi riskeerides olime kuuendal kohal. Minul midagi kahetseda pole ja ma andsin endast kõik."

Aprilli teises pooles toimuv Horvaatia MM-etapp on küll asfaldiralli, kuid järgmised viis rallit sõidetakse taas kruusateedel. "Ootan Horvaatia rallit. See on juba tavapärasema pikkusega võistlus (300,32 km -toim), mis on hea, sest naudin Toyotaga igat kilomeetrit. Selle autoga on lõbus sõita ning Horvaatia tuleb hea ralli, sest pakub kõigile midagi uut."

Horvaatia MM-etapp peetakse 22. - 25. aprillini.

MM-sarja üldseis:

1. Kalle Rovanperä (Toyota) 39 punkti
2. Thierry Neuville (Hyundai) 35
3. Sebastien Ogier (Toyota) 31
4. Elfyn Evans (Toyota) 31
5. Ott Tänak (Hyundai) 27
6. Craig Breen (Hyundai) 16