Täna jagus põnevust vaid avageimi. Saaremaa juhtis 22:19, kuid Märt Tammearu serviseeria najal ja vastaste vigade tõttu õnnestus Tartul vahe tagasi teha. Geimi lõpus säras Albert Hurt, tulistades lõpetuseks järjest kaks serviässa - 27:25. Esimese puhul oli veel õnne ka - serv oleks auti läinud, aga Hindrek Pulk ei suutnud eest ära põigelda.

Valusalt kaotatud geim kandus edasi ka teise, frustreerunud saarlaste mäng ühtäkki ei jooksnud üldse, tunda hakkas andma ka väsimus. Nende jaoks oli see sel nädalal juba kolmas kohtumine.

Kolmanda geimi alguses vigastas hüppeliigest saarlaste rünnakuliider Hindrek Pulk, treener Ioannis Kalmazidise sõnul pole lootustki, et ta kolmapäeval Kuressaares peetavaks kohtumiseks tagasi rivis oleks. Ilma temata läheb Saaremaal aga väga keeruliseks, Tartu vajab meistritiitliks veel vaid ühte võitu.

Bigbanki enda mängupilt oli igati timm. 14 punkti tõid nii Hurt (efektiivsus +7, rünnak 60%) kui ka Tammearu (+11; 3 serviässa), Siim Põlluääre arvele kanti 10 punkti (+4), tempomehed Kevin Soo ja Alex Saaremaa tõid vastavalt 8 ja 7, Soo sai kirja 4 blokki. Sidemängija Kert Toobal pani rünnaku kenasti käima, resultatiivsus oli Bigbankil 57 protsenti, Saaremaal 38. Vastuvõtt oli üsna võrdne: 53-57.

Saaremaa resultatiivseimad olid võrdselt 7 punktiga Keith Pupart (+6), Hindrek Pulk (-2) ja Wennder Lopes (+4). Saaremaa sai kolme geimi peale kirja vaid ühe bloki, Tartu 5. STATISTIKA

Saaremaa hooaeg on olnud keeruline, muresid on olnud igasuguseid. Nüüd kaotasid nad kõige tähtsamal hetkel liidri. Pulka selles seeria suure tõenäosusega platsil ei näe, vajadusel peetakse kolmas ehk viimane mäng laupäeval Tartus.

Enne mängu:

Saaremaa tuli poolfinaalseerias välja Tallinna Selveri vastu 0:2 kaotusseisust, võites kolm mängu järjest – 3:2, 3:0 ja 3:2. Tartu Bigbanki seeria oli märksa lihtsam, Pärnu alistati 3:0, 3:1 ja viimases mängus oli Avo Keel sunnitud sidemängijate haigestumise tõttu andma Alar Rikbergile loobumisvõidu.

Kui poolfinaalid peeti kolme võiduni, siis kullavõiduks on vaja vaid kahte võitu, seega meister võib selguda juba kolmapäeval Kuressaares. Algselt oli ka finaalseeria kavandatud kolme võiduni, aga koroonast tekkinud mängupaus sundis seda muutma. Viimati selgus Eesti meisterkahe mänguga 2006. aastal, kui triumfeeris Tartu, toona Tartu Pere Leiva nime all.

Kui Saaremaa on võidelnud sel hooajal rahaprobleemidega, siis Tartu avaldas äsja positiivse uudise - peasponsor Bigbank jätkab, uue kolmeks aastaks sõlmitud lepingu kogumaht on 500 000 eurot.

Tartu Bigbanki meeskonda ja Tartu Ülikool/Bigbank naiskonda haldava MTÜ Spordiklubi Duo juhatuse liikme Alari Jõesaare sõnul on pool miljonit suurim toetus võrkpallile ning üldiselt üks mahukamaid sponsorlepinguid Eesti spordi ajaloos. „Ilma selliste toetajateta on tippsporti väga keeruline harrastada. Õnneks on Bigbank meid üheksa aastat lojaalselt toetanud, paljuski tänu millele oleme ka tänavu jälle jõudnud finaali ja võistleme meistritiitli nimel,“ ütles Jõesaar.

„Kindlasti annab see järgmisteks finaalmängudeks kindlust ning motiveerib meie mängijaid oma parimat taset näitama,“ ütles Jõesaar ja lisas, et toetust kasutatakse ka naiskonna ja noorte võrkpalli arendamiseks järgmistel aastatel.

Kellel võiks täna eelis olla? Bigbank pole pidanud võistlusmänge kolm nädalat, Saaremaal on küll hea hoog sees, kuid nende jaoks tuleb sellel nädalal juba kolmas kohtumine ja põhimehed on kandnud suurt raskust.

„Okei, võiks mõelda, et väsimus ja värgid, aga ma ütleks ikkagi, et Saaremaal võiks olla teatud eelis esimeses finaalimängus,” arutles Tallinna Selveri diagonaalründaja Renee Teppan pärast reedest omavahelist mängu. „Nad on „soojad”, neil on hea emotsioon, mängurütm – kõik on okei. Nad peavad esimeses mängus kohe hammustama, sest kui nad seda ei tee, siis on raske. Tartul on mingid relvad võib-olla paremad, praegust arvestades peab Saaremaa nad kohe ära karistama.”