Selle nädala “Kuldse geimi” taskuhäälingusaates rääkisid Tähte hästi teadvad-tundvad Renee Teppan ja Alar Rikberg sellest, mida sel hooajal juba teist korda võrulast tabanud vigastus endast kujutab ning millised plaanid tuleks teha eesootavaks suveks.

“Kui talvel Robil tekkis kõhulihasesse 2,5-sentimeetrine rebend, siis nüüd on see 1,5 sentimeetrit. Idee poolest võiks taastumisperiood olla seega lühem. Teisalt tekitab kõik see aga muret nii talle kui ka teistele. Ma usun, et need vigastused on ikkagi omavahel seotud, kuigi rebenenud koht polnud sama,” arvas Tallinna Selveri diagonaalründaja Teppan.

27-aastane Täht oli vahetult pärast eelmiselt vigastuspausilt naasmist murdnud end Poola tippu kuuluva Resovia meeskonna põhitegijaks ja olnuks veerandfinaalseerias Teppani endise koduklubi Belchatowi vastu sarnaselt Timo Tammemaale tähtis lüli. Paraku tekkis uus vigastust just enne playoffi algust.

“Robi oli jõudnud tegelikult uuesti päris heasse vormi ja hooaja lõpp paistis tema jaoks isiklikus plaanis helge. Vigastus tekkis vist playoffi-eelse sõprusmängu viimasel punktil, nii et eriti õnnetul hetkel,” tõdes Teppan.

„Mul on olnud sama vigastusega paar kogemust erinevates välisklubides,” jätkas Tartu Bigbanki peatreener Rikberg samal teemal. “Mateusz Malinowskil jäi Lubinis seetõttu kaks hooaega vahele ja Nicolas Szerszenil Resovias sisuliselt üks hooaeg. Hoidsime Szerszenit jõuga veel paar-kolm nädalat kinni – ütlesime, et kuigi kõik on korras, siis “ära veel tagasi tule” -, aga ka see ei aidanud.”
Eesti koondises abitreenerina töötava Rikbergi sõnul plaanitakse Tähele anda suvel täpselt nii palju puhkust, kui keha vajab. Mais ja juunis toimuvaks Euroopa Kuldliiga turniiriks seega vägisi teda platsile panna ei plaanita, pigem isegi välditakse seda.

“See on hästi vastik vigastus, mis rändab mööda kõhu-piirkonda, nagu ta oleks Tootsi ishias. Vahel on vigastuse ulastus kolm sentimeetrit, vahel mõni millimeeter. Aga see on väga ebameeldiv vigastus. Robi jaoks on siin üks selge stsenaarium. Eestist tuleb leida arst ja füsioterapeut, kes on selle vigastusega kokku puutunud ja oskavad õige ravi määrata. Ma ei näe üldse põhjust, miks Robi Euroopa Kuldliigas peaks tänavu mängima. Pigem peab kogu sellele asjale olema lähenetud Robi edasist karjääri ja sügisest EM-finaalturniiri silmas pidades,” ütles Rikberg.

“Ta ju ringleb ikkagi jätkuvalt maailma tippseltskonnas,” nõustus Teppan. “Kõlab naljakalt küll, aga ka vanus pole enam päris 21. Klubi on see, mis toob leiva lauale ja on seetõttu number üks. Aga see ei tähenda, et ta kindlasti Kuldliigas ei võiks koondisega liituda. Võimalik, et tal oleks vaja ikkagi mingil määral sel ajal juba palli katsuda ja teha kaasa mingeid asju, et tunnetust leida. Aga kindlasti pole Kuldliiga tema jaoks täna kõige tähtsam asi.”

Tähe tuleviku ja võimaliku uue lepingu osas saab pikemalt kuulata saates alates 29.00.

1x
00:00