Vips oli eilses kvalifikatsioonis viies, kuid kukutati stardirivis viimasele kohale, sest tema masin ei vastanud reeglitele. Tänases esimeses sõidus suutis eestlane tõusta 22. kohalt 11ndaks. Guilherme Samaiale määratud viiesekundiline ajakaristus tõstis aga eestlase lõpuks 10. kohale. See tähendab ühtlasi, et Vips alustab teist sprindisõitu (täna kell 18.40) liidrikohalt!

Lawsoni järel pääsesid poodiumile Jehan Daruvala (+0,9) ja David Beckmann (+14,3). Vips kaotas võitjale 27,9 sekundiga.

Eriti hea hommikupoolik oli Red Bulli vormelimeeskonna jaoks, sest nii Lawson kui Daruvala kuuluvad sarnaselt Vipsile nende noorteprogrammi.

Võistluse eel

Vipsi meeskond Hitech GP eksis reegli punkti 4.3.13 vastu, mis sätestab vormeli põhjaaluse aerodünaamika detailide kõrguse. Nimelt olid eestlase masina alusraami stabilisaatorid 1,5 mm võrra lubatust madalamal.

Hitech GP esitas Vipsile määratud karistuse osas protesti, kuid see olevat hiljem tagasi võetud. Formula Scout kirjutas, nagu jääks Vipsi viies koht protesti tõttu püsima (sest seda ei jõuta enne tänast võistlust arutada), aga Delfile teadaolevalt on apelllatsioon tagasi võetud ja eestlane stardib ikka viimasena.

Kvalifikatsiooni kiireim oli hiinlane Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing) ajaga 1.42,848. Vips kaotas talle pisut üle poole sekundi (1.43,441). Red Bulli noorteprogrammi kuuluva Vipsi tiimikaaslane, uusmeremaalane Liam Lawson oli üheksas (1.43,519).

Laupäeval on Bahreinis kavas kaks sprindisõitu, millest esimene 23-ringiline võistlus algab meie aja järgi kell 12.25. Esikümme pääseb rajale pööratud järjekorras. Delfi kajastab võistluse otseblogi vahendusel.