Kui kolmapäevane mäng läks vahepeal koroonaviiruse tõttu pikalt isolatsioonis olnud Selveril selgelt ja üsna kollektiivselt aia taha, siis täna pakuti kohati väga ilusat võrkpalli. Olulisi etteheiteid ei olnud hoolealustele ka peatreener Rainer Vassiljevil.

„Tulemus oli lõpuks karm, aga õiglane. Tunnustame vastast. Kuidas nad kolmandast mängust välja tulid,” meenutas Vassiljev. „Meie jaoks neljas mäng oli üliraske, aga täna tunnustan ka oma võistkonda. Ütlesin neile pärast mängu: täna oli võistkond – see vaim ja võitluslikkus – olemas. Eks see mäng näitas, et iga treeningpäev pärast seda pausi andis ikkagi meile juurde. Ei pea kindlasti meie mehed pead norgu lasta – võib kõik mängijad praami peale lasta!”

Vassiljev ja saarlaste loots Ioannis Kalmazidis olid ühte meelt, et võistkonnad olid väga võrdsed ja lõpuks said otsustavaks väikesed asjad. Näiteks viienda geimi esimene punkt – neljandas geimis oli Selver kuum, Andrus Raadik lõi viiendas geimis sissejuhatuseks palli maha, aga... astus tagaliinist rünnates napilt-napilt joone peale.

„Ma ei ütle, kas see oli õige või vale vile, aga kui sealt oleks minema saanud, võinuks see flow kanduda viiendasse geimi edasi,” arutles Vassiljev. „Siis jätsime ise lahendamata (Mihkel Varblane lõi auti – M. R.) ja siis tuli see saarlaste serv trossist (Keith Pupart sai õnnega pooleks kirja serviässa – M. R.). Väikesed asjad. Kas pall langeb siia või sinna? Ega oskused ei kao ühtäkki ära, ei ole võimalik, et üks võistkond jookseb, teine ei jookse. See oligi selline seeria ja üleüldises mõttes. Aga vähemalt täna võistkonnaga ärkasime pärast krobelist algust.”

Oma tiimi edukaimana 19 punkti toonud Renee Teppanit valdasid kohtumise järel vastakad tunded. „Eks muidugi on kahju – saad juba mängu sisse ja ei saa finaali... Mäletad ju ka seda, kuidas kolmandas mängus oli lüüa matšpall ja oleks praegu ammu kõik unustatud... Aga respekt Saaremaale. Nad tulid tagasi, võitlesid, tänane mäng samamoodi. Me ei ole sel hooajal suutnud põhimõtteliselt ühtegi korralikku viiendat geimi mängida suutnud. Järjekordne katastroofiline algus (Selver jäi viiendas geimis taga 1:7 ja 2:10 – M. R.), sealt ei olegi võimalik tagasi tulla. See selleks. Tore, et suutsime 0:2 kaotusseisust tagasi tulla ja täie raha eest möllata. Võistkonnad järelikult väärisid üksteist. Vastaste puhul kiidaksin üleüldist õhkkonda.”

Tänase mängu ajal oli Teppanil mitmel puhul päris palju ütlemist ja pilkudemänge Saaremaa kapteni Keith Pupartiga. Ent sinna see jäi. Mängu järel kiitis Teppan nii Saaremaa võistkonda kui ka kogenud nurgaründajat personaalselt: „Pead ikkagi olema mees, et sellisest olukorras välja tulla ja see kõik toredaks muinasjutuks pöörata. Seal teisel pool võrku on ikkagi mehed, mitte poisikesed. Teatud karrakterid – Pupi (Keith Pupart), kes ei ole allaandja tüübid. Nende vastu ei ole kunagi mugav mängida. Pead nad ise ära koristama oma teelt ja kui ei suuda, siis sa kaotad. See, mis meil mängus oli, jääb väljakule, pärast lähme tribüüni taha ja räägime rahulikult juttu. Oleme kaks sellist venda, mängus oli ka palju, mis seal ikka.”