"Valgevene koondis on meie jaoks praeguses olukorras suur väljakutse. Mängivad slaavi jalgpalli, tahetakse palju mängida palliga, tehniliselt. Neil on kogenud ja tehnilised mängijad," ütles Thomas Häberlit asendav Reim tänasel pressikonverentsil vastaste iseloomustamiseks.

"See ei tule sugugi kergem, kui Tšehhiga mäng. Kvaliteedilt väga hea vastane," rääkis Reim.

Ajutine juhendaja lisas, et kõik Minskis olevad koondislased on terved, kuid algkoosseisu ega meeskonna formatsiooni ta avalikustada ei tahtnud. "Ma ei saa sellele vastata (kas on kaks või kolm keskkaitsjat), ma ei tahaks vastasele seda eelist anda. Me olime kahe plaani vahel ja meil on üks neist välja valitud."

Reim tunnistas, et võrreldes Tšehhi mänguga tuleb kõigis asjades juurde panna. "Võitlusvaim ja väravavõimaluste realiseerimine oli hea. Üks-üks olukorrad, mängijate markeerimine tsenderduste korral ja pressing on need asjad, kus tuleb taset tõsta, et tablool oleks parem seis."

Pärast 2:6 kaotust Tšehhile sai Eesti koondis nelja mängija näol tugevdust. Kohtumisteks Valgevene ja Rootsiga liitusid väravavaht Matvei Igonen ning kaitsemängijad Märten Kuusk, Martin Käos ja Kristo Hussar.

Kuusk tunnistas, et väga veider oli Tšehhi mängu Tallinnast teleri vahendusel vaadata.

"See oli väga segane olukord kõigi jaoks," meenutas Kuusk nädala algust, kus enamus meie põhimehi pidid ühe koroonahaige mängija lähikontaktsetena Tallinna jääma.

"Kummaline oli Tallinnas olla, kui teised olid Poolas, ja telerist mängu vaadata. Meie nelja reis läks ilusti. Arvan, et oleme meeskonda sulandunud, saame nüüd trenni teha ja kõik on hästi."

Oma mänguvormi hindab Kuusk heaks: "Olen saanud iga päev trenni teha. Enamasti küll üksi, aga arvan, et muresid ei ole. Olen füüsiliselt valmis ja vaimselt samuti."

Eesti koondist ootab homme õhtul kell 19 ees MM-valikmäng Valgevenega Minskis. Maavõistlusmängus Rootsiga kõlab avavile 31. märtsil kell 18.45.