Kuna käesolev hooaeg on koroonaviiruse tõttu olnud ettearvamatu ja mitmed mängud on tulnud edasi lükata, pääsevad kohamängudele need meeskonnad, kes on 4. aprilli seisuga oma riigi arvestuses põhiturniiri võiduprotsendi alusel kolm esimest. Paremusjärjestus lüüakse lukku sõltumata sellest, kas kõik põhihooaja mängud on selleks hetkeks mängitud või mitte. Nii Eesti kui Läti esimene võistkond pääseb otse poolfinaali, teised alustavad kohamänge veerandfinaalist (EST 3. vs LAT 2. ja EST 2. vs LAT 3.).

Juhul kui keegi TOP 3 klubidest määratakse isolatsiooni, pakutakse finaalturniiril osalemise võimalust vastavalt paremusjärjestusele 4.-7. koha võistkondadele.

“Tänast olukorda arvestades on mulli formaat ainuvõimalik lahendus. Loodame, et saame lõppvõistlusel lähtuda sportlikust printsiibist ehk kohamängudele jõuavad mõlema riigi kolm parimat, kuid nagu käesolev hooaeg näidanud on, tuleb ootamatusteks valmis olla. Mullis lähtume EM-valikmängudele sarnastest reeglitest, kõik asjaosalised testitakse vahetult enne mänge, liikuda tohib hotellist saali ja tagasi ning kokkupuuted hoitakse minimaalsed,” sõnas Eesti Korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa.

Läti korvpalliliigade direktor Kristaps Janičenoks: „Hooaja jooksul seisime silmitsi mitmesuguste raskustega, kuid tulemuslikult oma klubide ja Eesti Korvpalliliidu esindajatega koostööd tehes, oleme praeguse olukorra jaoks leidnud võimalikult hea stsenaariumi. Täname klubisid, kes on usaldanud meid sel keerulisel ajal ja otsivad konstruktiivselt lahendusi, et saaksime selgitada kolmanda hooaja meistrid."

“Hooaeg on läinud üle kivide ja kändude, kuid rõõm on näha, et on siiski leitud võimalus Eesti ja Läti tiimid omavahel mõõtu võtma saada. Kui eelmisel kevadel pidime leppima võitjate selgitamisega arvutimängude abil, siis nüüd saame nautida tõelist korvpalli ning püüame omaltpoolt finaalmängudes lisapinget kruvida meie ennustusportaali kaudu. Paf toetab Eesti-Läti liigat ka järgmisel hooajal ning loodame, et siis kulgeb kogu hooaeg algusest lõpuni planeeritult,” lisas Pafi Eesti juht Allar Levandi.

Veerandfinaalmängud toimuvad 8. aprillil, poolfinaalid 10. ja medalimängud 11. aprillil. Fännid saavad kõikidele kohtumistele kaasa elada Telia Inspira telekanali ja Delfi TV vahendusel.