47-aastane Loeb keskendub pärast WRC-sarjast loobumist ainult Dakari kõrberalli võitmisele. Tema tööandja Prodrive'i hinnangul oli ekipaaži nõrgaks lüliks just Elena ja Suurbritannia võistkond palus prantslasel kauaaegsest kaardilugejast loobuda. Seda Loeb eelmisel nädalal tegigi.

"Ma ei soovinud seda kõnet teha ja Danielile öelda, et lähen ilma temata edasi. Olen aastate jooksul Danieli eest võidelnud, isegi siis, kui on leidunud inimesi, kes on soovinud teda minema ajada. Teadsin, et ta võtab seda hinge ja on pettunud. Aga rääkisin talle ausalt, nagu head sõbrad teevad," ütles Loeb väljaandele DNA Sports.

"Pidin selle sammu tegema ja ilma Danielita edasi minema, et mugavustsoonist väljuda ja parandada võimalusi Dakari rallil edu saavutada. Mul on ambitsioonid olemas. Kui mulle tuleb appi professionaalne kestvusrallide kaardilugeja, suudan veelgi areneda. Mul ei ole mingeid kahtlusi Danieli taseme osas, eriti WRC-rallide mõttes. Aga kestvusrallid on väga spetsiifilised," lisas prantslane.

Loeb loodab, et õige pea saab temaga üle 20 aasta koostööd teinud Elena pettumusest üle.

"Daniel jääb igavesti minu sõbraks. Loodan, et ta suudab sellest üle saada ja häid mälestusi alles hoida. Kindlasti saame kunagi mõnel rallil või grillipeol toredasti aega veeta," lausus Loeb.

Tänavusel Dakari rallil kasutati uut navigatsioonisüsteemi, millega Loeb ja Elena ei suutnud piisavalt kiiresti kohaneda. Lõpuks pidid nad katkestama.

"Meil tekkis uute reeglite tõttu erimeelsusi, mõnede asjade puhul kaotasime isegi usalduse. Ta ütles kaarti lugedes asju, mida ma ei uskunud. Ja vahepeal olin mina kangekaelne, aga temal oli õigus. Oli konflikte ja pingeid, mida polnud kunagi varem ette tulnud. Ma ei süüdista Danieli, aga eksisime ära," selgitas Loeb.

Loebi uue kaardilugeja nimi pole veel teada.