Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA iga-aastane raport paljastab, et nad teenivad Katari MM-iga 3,5 miljardit eurot. Nende puhaskasum saab turniiri pealt olema 1,1 miljardit eurot.

Samal ajal toob briti meedia välja, et Katari MM-i staadionite ehitamisel on surma saanud koguni 6500 võõrtöölist. Kui Katari peetakse maailma üheks rikkamaks riigiks, siis võõrtööliste teenistused on seal pigem häbematult väikesed. Väidetavalt teenib üks võõrtööline, kes on reeglina pärit Indiast, Bangladeshist, Sri Lankalt, Pakistanist, Nepalist või mõnest teisest Aasia riigist, keskmiselt päevas kõigest kümme eurot. Seejuures on hulgaliselt juhtumeid, kus võõrtöölised jäävad üldse palgata ning lisaks võetakse neilt dokumendid, mistõttu ei saa nad naasta ka kodumaale.

Katar sai MM-i korraldamise õiguse endale 2010. aastal. Seejärel on ehitatud seitse uut staadionit, lennujaam, terve teede võrgustik ja metroo, hulk hotelle ning täiesti uus linn. Nende ehituste kogumaksumus on olnud 150 miljardit eurot.

Katari enda ametnike sõnul on ehitustel hukkunud 37 töölist, kuid süüdistuste kohaselt ei uuri kohalikud võimuorganid võõrtööliste surmajuhtumeid.

Kataris peetakse jalgpalli MM 2022. aastal 21. novembrist kuni 18. detsembrini.