Mängu eel oli Viljandi HC kaks mängu enam pidanuna Tallinnast kahe punktiga eespool. Tänavustes omavahelistes mängudes olid seni peal mulgid, kes alistasid pealinlased kahes esimeses kohtumises napilt, et siis veebruari algul seitsme väravaga alla jääda.

Nagu nädalavahetusel Balti liigaski, pidi Viljandi hakkama saama isolatsioonis viibiva põhiväravavahi Rasmus Otsata. Puudus ka jaanuaris meeskonnaga taasliitunud Sten Maasalu. Tallinn polnud aga liigamängus platsil käinud juba kuu aega, sest nii Viljandi kui ka HC Kehra/Horizon Pulp&Paperiga kohtumised lükati vahepeal edasi.

Kohtumise algus kuulus ukrainlastele, sest mängujuht Volodimir Maslak viskas kaks väravat Viljandi ja paremäär Dmõtro Turtšenko sama koguse Tallinna kasuks. Seis 2:2 püsis päris pikalt, kuna tõrjeid tegid nii 16-aastane Kaidar Keres kui temast 22 aastat vanem Marius Aleksejev.

Võõrustajad said korduvalt ülekaalus mängida, aga ebaõnnestunud lahenduste järel karistasid hoopis vastased kiirrünnakutega ja 15. minutil viis Mikk Pinnonen pealinlased 8:4 juhtima. Viljandi väravasaldot hoidis peaaegu ainuisikuliselt ülal neljapäeval 29. sünnipäeva tähistav Maslak.

Tallinna edu püsis kahe ja nelja värava vahel ning 26. minutil viskas Karmo Harju seisuks 13:9. See jäi külaliste viimaseks tabamuseks avapoolajal ja Viljandi lõpetas 4:0 vahespurdiga, ehkki kaotas vigastuse tõttu Andrei Basarabi. Mikk Varik tõi puhkepausiks tabloole jälle viiginumbrid 13:13.

Teine pooltund algas tasavägiselt ja kordamööda tabades. Leesi värav viis Tallinna 34. minutil 16:15 ette, aga siis saabus järjekordne mõõn. Mulgid tegid mitu vaheltlõiget, realiseerisid kiirrünnakud ja Mihkel Lõpp tulistas 19:16. Tallinn kaotas 43. minutil olulise lüli, kui Pinnonen nägi enda ees nii punast kui ka sinist kaarti.

Korduvalt vähendati siiski kaotusseis minimaalseks, ent 53. minutil sai Hendrik Koksi värava järel Viljandi jälle kolmeväravalise edu, 26:23. Pealinlased võitlust ei lõpetanud ja vaid kaks minutit hiljem tõi Marek Karu kiirrünnak 26:26 viigi. Lõpp viis Viljandi ette, Tallinn jäi vähemusse, aga Lees viigistas.

Armis Priskuse tõrjele järgnes veel üks Leesi värav ja mängida jäi 20 sekundit. Koks teenis praktiliselt koos lõpusireeniga karistusviske, läks seda ise sooritama, aga Priskust postide vahel asendanud Aleksejev tõrjus!

Tallinn sai teistkordselt sel hooajal Viljandist jagu, sel korral tulemusega 28:27. Lees ja Turtšenko viskasid võitjate kasuks kuus ning Rauno Aus ja Jesper Bruno Bramanis neli väravat. Viljandil tabas Maslak kuus ning Koks ja Kristjan Koovit neli korda.

Järgmised mängud meistriliigas:

31.03. 19:00 Raasiku/Mistra – Põlva Serviti

31.03. 19:00 Tallinn – SK Tapa/N.R. Energy

31.03. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC