Harala eelmise aasta 5. augustil Espoo GP ajal võetud dopinguproovist leiti stimuleeriva toimega ainet 5-metüülheksaan-2-amiini.

Kuna sportlane suutis ära tõestada, et keelatud aine sattus tema organismi toidulisandi kaudu, mille pakendil ei olnud seda dopinguainet märgitud, pääseski ta ootamatult leebe karistusega.

Harala sõnul tarvitas ta taastumisvahendina kreatiini, kuid mullu juulis sai tal toidulisand otsa. Kuna sama toodet polnud müügil, tellis ta teise kaubamärgi toidulisandi, mis sisaldaski keelatud ainet.

Dopinguametnikud pidasid sportlase rikkumist tahtmatuks ja määrasid karistuseks vaid kolme kuu pikkuse võistluskeelu. Tänaseks on karistus juba kantud.

Kurikuulus suusatreener Kari-Pekka Kyrö, kes oli 2001. aasta Lahti MMi dopinguskandaali ajal Soome koondise peatreeneriks, leiab, et Haralat on koheldud "siidikinnastega".

Kyrö hinnangul on üllatav, et kergejõustiklase juhtum ei jõudnud varem avalikkuse ette. "Siin on väga suur erinevus kümne aasta taguse olukorraga. Siis lekitati dopinguametnike poolt isegi väikseima kahtlustuse korral info avalikkusele ning siis algas tohutu väljapressimiskampaania või sportlase süüdlaseks tembeldamine. Sportlasel polnud mingit võimalust end kaitsta. Kui praegune juhtum oleks aset leidnud mõne muu spordiala Soome atleediga, siis ma ei usu, et selline priviligeeritud kohtlemine oleks võimalik olnud," kritiseeris Kyrö.