57-aastane Mogren töötas Oberstdorfi MMil Radiosporteni suusaeksperdina. Ta on raadioreporteri ametit pidanud juba üle 20 aasta.

Mogren tundis MMi viimastel päevadel, et tal on palavik. Rootslane kahtlustas, et on nakatunud koroonaviirusesse, kuid test osutus negatiivseks.

Samal päeval, kui ta andis negatiivse testi, halvenes tema tervislik seisund veelgi ja ta pidi minema lähimasse tervisekeskusesse.

Nüüd rääkis rootslane Radiosportenile, et ta viidi uuringutel ilmnenud südameprobleemide tõttu kiiresti intensiivravisse ja sealt juba operatsioonisaali.

"Äge südameoperatsioon tehti veidi üle nädala tagasi," ütles Mogren teisipäeval, vahendab Ilta-Sanomat. Kuulus rootslane on endiselt haiglas.

"Ma olen hetkel suhteliselt heas seisus. Viimastel päevadel on toimunud suuri muutusi. Alguses oli päris nukker seis. Viimase paari päeva jooksul olen üsna tugevalt taastunud," rääkis rootslane.

Mogren võitis nii 1991. kui 1993. aastal 50 kilomeetri maratonis maailmameistrivõistluste kuldmedali. Teatesõidus tuli ta MM-kullale aastatel 1987. ja 1989. Kokku võitis ta üheksa MM-medalit. Olümpiakulla saavutas ta 1988. aastal Calgarys teatesõidus.