Teisipäeva hommikul sai avalikuks, et korvpallitreeneri ja kehalise kasvatuse õpetajana töötavat Marek Koitlat süüdistatakse alaealise seksuaalses väärkohtlemises. Lisaks on mitmed Koitla juhendamisel mänginud korvpallurid rääkinud ka temaga seotud varasematest sündsusetustest ja kohatutest tegudest.

Artikli kirjutamise ajal loobus Koitla kommentaarist. Esmalt väitis ta, et peab konsulteerima advokaadiga, hiljem polnud teda aga võimalik telefonitsi tabada. Oma napi selgituse andis ta alles teisipäeva õhtul. Õhtulehe vahendusel selgitas ta, et tegemist on kaasusega, mis on tõstatunud tema ja ta endise elukaaslase vahelisest tsiviilvaidlusest ühise lapsega suhtlemise korra osas.

Prokuratuuri sõnul on aga tegemist kahe eraldiseisva asjaga. „Kriminaalmenetlus on eraldiseisev uurimine, mistõttu ei pea me õigeks kommenteerida inimeste omavahelisi tsiviilvaidlusi või nende sisu," teatas ringkonnaprokurör Arika Almann.

Prokurör lisas, et asja kohtusse saatmiseks oli kogutud piisvalt tõendeid. „Kohtueelse menetluse juhina esindab prokuratuur kriminaalasjades riiklikku süüdistust ja kohtusse saadame kriminaalasjad siis, kui oleme kogunud piisavalt kaalukaid tõendeid inimesele süüdistuse esitamiseks," lausus prokurör Almann. „Meie hinnangul andsid kogutud tõendid piisavalt alust kriminaalasja kohtusse saatmiseks. Lõpliku otsuse süüküsimuses langetab kohus."

Koitlaga seotuid kriminaalasja avalikuks tuleku järel peatas tööandja Jakob Westholmi gümnaasium temaga töölepingu. Seksuaalset väärkohtlemist puudutavad tegevused ja ebaeetilise käitumise mõistis omapoolses avalduses hukka ka korvpalliliit. Samas märkis alaliit, et varasemalt erinevaid tüdrukute korvpallikoondisi juhendanud Koitla pole viimased kolm aastat alaliiduga koostööd teinud.