Big Airi finaali võitis ka eelvõistlusel parimat tulemust näidanud ja lisaks ka pargisõitu valitsenud tšehh Matej Švancer. Sel nädalal 17-aastaseks saav Švancer on Big Airi hüpetes näidanud tipptaset ka meeste konkurentsis. Käimasoleva talve ainsal MK-etapil saavutas ta Kreischbergis kuuenda koha.

Kvalifikatsioonis teist tulemust näidanud Sildaru ei suutnud ennast finaalis ületada. Esimesel katsel sai ta kohtunikelt 80 punkti. Teisel ja kolmandal katsel tegi 14-aastane eestlane triki switch dub left 1440, aga mõlemal korral polnud maandumine kõige puhtam. Teise katse eest sai ta 40,25 punkti ja kolmanda eest 51 punkti. Medaliks oleks vaja olnud lausa 88-punktilist sooritust. Kokku sai eestlane 131 punkti.

Viimases voorus koguni 98,5 punkti väärt hüppe teinud Švancer võiduskoor oli 188 punkti. Teiseks tuli austerlane Daniel Bacher (181,25) ja kolmandaks itaallane Miro Tabanelli 167,25 punktiga.

Finaali tulemused:

.

Enne finaali:

Sildaru suutis eelvõistlusel ennast ületada ning sooritada triki, milleni ta varasemalt pole küündinud. Sildaru tegi triki nose butter double cork 1260 tail grab. Võistlusolukorras tegi ta antud trikki esmakordselt. Tegemist on trikiga, kus sportlane viskab end hüppelt ära suusaninade pealt. Freestyle-suusatamise maailmas on selle soorituse legendaarseks teinud rootslane Henrik Harlaut. Just nimetatud trikiga on 29-aastane üheksakordne X-Mängude võitja triumfeerinud nii mõnelgi võistlusel.

„Oleme sarnast trikki varem harjutanud, kuid pöördeid oli toona 1080 kraadi. Sellist trikki sai nüüd Krasnojarskis tehtud esmakordselt,“ selgitas Henry treenerist isa Tõnis Sildaru.

Kui füüsilises mõttes ei ole trikk mõnest teisest keerulisem, siis raske on ta just vaimse poole pealt. „Suusaninade pealt ära tõukamine ei ole niisama lihtne. Kui selg ees või otse hüppesse minnes viskab ju hüpe sind edasi, siis niimoodi oled sa justkui kikkeri peal risti. Sellise triki jaoks on ikka julgust vaja,“ kiitis Tõnis Sildaru poega.

Kui eelvõistlusel läks kahest hüppest arvesse parim, siis finaalis on kõigil kolm sooritust, millest arvesse lähevad kaks.