Kvalifikatsiooni võitis tšehh Matej Švancer 89,75 silmaga. Sildaru näitas 85,00 punktiga teist tulemust. Antud skoori sai ta triki eest nose butter double cork 1260 tail grab. Võistlusolukorras tegi ta antud trikki esmakordselt. Tegemist on trikiga, kus sportlane viskab end hüppelt ära suusaninade pealt. Freestyle-suusatamise maailmas on selle soorituse legendaarseks teinud rootslane Henrik Harlaut. Just nimetatud trikiga on 29-aastane üheksakordne X-Mängude võitja triumfeerinud nii mõnelgi võistlusel.

„Oleme sarnast trikki varem harjutanud, kuid pöördeid oli toona 1080 kraadi. Sellist trikki sai nüüd Krasnojarskis tehtud esmakordselt,“ selgitas Henry treenerist isa Tõnis Sildaru.

Kui füüsilises mõttes ei ole trikk mõnest teisest keerulisem, siis raske on ta just vaimse poole pealt. „Suusaninade pealt ära tõukamine ei ole niisama lihtne. Kui selg ees või otse hüppesse minnes viskab ju hüpe sind edasi, siis niimoodi oled sa justkui kikkeri peal risti. Sellise triki jaoks on ikka julgust vaja,“ kiitis Tõnis Sildaru poega.

Big Airi hüpete finaal peetakse teisipäeva hommikul Eesti aja järgi kell 6.20.

Kuidas suusaninade pealt hüppamine välja näeb ja kuidas seda õpitakse?