Viimasena neist teatas oma loobumisest maailma esireket Djokovic, kes tõi põhjuseks koroonaviirusega seotud piirangud ning soovi veeta rohkem aega perega.

"Suure kolmiku" kõrval ei näe Miami Openil ka maailma neljandat reketit Dominic Thiemi.

"Kallid fännid. Teatan kahetsusega, et ei reisi sel aastal Miamisse. Otsustasin kasutada seda väärtuslikku aega, et jääda koju oma pere juurde. Pean kõikide nende piirangute keskel leidma tasakaalu tuuri ja kodu vahel," kirjutas Djokovic Twitteris.

Tippude eemalejäämist on teravalt kritiseerinud Prantsuse tennisist Benoit Paire (ATP 31.), kes ütles Twitteris: "Ma räägin võibolla oma impulsiivsusest jama, aga kui ma näen, et Miami Masters 1000 mängitakse ilma Rogeri, Rafa, Novaki, Dominici, Gaeli (Gael Monfils) ja Stanita (Stan Wawrinka), siis on tennisekarussellis hetkel probleem."

Nadal loobus Miami turniirist seljavigastuse tõttu, tunamullu samal turniiril - eelmise aasta turniir jäi koroonapandeemia tõttu ära - võidutsenud Federer pole veel enda sõnul täielikult vormis, Thiem tahab enda sõnul hoida värskust ja vormi timmida Euroopa liivahooajaks.

Miami Open naiste turniiril teevad kaasa mõlemad Eesti naistipud, Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Kontaveidil on põhiturniiril hetkeseisuga 23. asetus, mis jätab ta avaringis vabaks.