Pargisõidus teenis kuldmedali suursoosik Matej Švancer Tšehhist. Järgmisel nädalal 17-aastaseks saav Švancer kogus avalaskumise eest 92,00 punkti, mis kindlustaski talle kuldmedali. Teisel laskumisel lustis Švancer juba niisama.

Hõbemedali teenis austerlane Daniel Bacher 84,50 punktiga ning pronksi Henry Sildaru 79,50 silmaga.

Avalaskumine oli 14-aastasel Sildarul ebaõnnestunud ning seal teenis ta ainult 39,50 punkti, mis andis talle avavooru järel seitsmenda positsiooni. Kvalifikatsioonis teist tulemust näidanud Sildaru teine laskumine õnnestus ning hüpetel tulid kahekordsed cork'id korralikult välja. Tasuks pronksmedal.

Finaali tulemused:

1. Matej Švancer (Tšehhi) 92,00 punkti
2. Daniel Bacher (Austria) 84,50
3. Henry Sildaru (Eesti) 79,50
4. Gian Andri Bolinger (Šveits) 77,25
5. Michael Oravec (Slovakkia) 73,75
6. Silvan Borra (Šveits) 72,50
7. Jost Klancar (Sloveenia) 68,50
8. Fadri Rhyner (Šveits) 55,75
9. Maksim Senkevitš (Venemaa) 48,25
10. Emanuele Canal (Itaalia) 37,75
11. Klemen Vidmar (Sloveenia) 34,50
12. Luukas Karsama (Soome) 17,75

Parimat tulemust näidanud Švancer on küll sündinud Prahas, kuid suurema osa teadlikust elust on ta veetnud Austrias Kapruni piirkonna mägedes. Praeguseks on ta läbilöögi teinud ka meeste konkurentsis.

Jaanuaris Kreischbergis toimunud Big Airi hüpete MK-etapil näitas ta eelvõistlusel oma grupis teist tulemust ning finaalis sai kirja kuuenda koha.

Stubai pargisõidu MK-etapil sai ta aga 17. koha ehk jäi esimesena finaalist välja. Sel talvel olid need seni ainsad MK-etapid. Eelmisel nädalal Aspenis toimunud täiskasvanute maailmameistrivõistlustelt ja seal praegu kavas olevalt MK-etapilt jäi Švancer eemale, kuna eelistas osaleda juunioride MM-il.

Eelmisel talvel võitis Švancer Lausanne'is toimunud noorte olümpiamängudel Big Airi hüpetes kuldmedali ning oli pargisõidus neljas. Juunioride MM-idelt võitis Švancer nüüd oma esimese medali. 2019. aastal Kläppenis sai ta Big Airi hüpetes neljanda koha.

Kui Henry Sildaru on Euroopa karikasarjas teeninud seni ühe etapivõidu (rennisõidus), siis Švancer on Euroopa karikasarjas seni teeninud kolm esikoha (kaks Big Airis ning üks pargisõidus).

Meeste konkurentsis on juba korralikku taset näidanud ka 16-aastane hõbemedalist Daniel Bacher. Sel talvel toimunud Stubai MK-etapil sai ta kirja 20. koha.
Henry Sildaru sõiduhoos.

Eelvaade finaalile:


Pargisõidu kvalifikatsioonis tuli starti 23 sportlast ning edasi finaali jõudis neist 12 paremat. 14-aastane Henry Sildaru nitas eelvõistlusel teist tulemust. Kvalifikatsiooni võitis juba ka meeste konkurentsis läbilöögi teinud tšehh Matej Švancer. Kuue päeva pärast 17-aastaseks saav Švancer oli eelvõistlusel konkurentidest selgelt üle. Samas medaliheitlus poodiumi teistele kohtadele lubab tulla äärmiselt tihe, kuna järgmised seitse sportlast mahtusid 7,5 punkti sisse.

Kvalifikatsiooni tulemused (sportlased, kes pääsesid finaali):

1. Matej Švancer (Tšehhi) 93,25 punkti
2. Henry Sildaru (Eesti) 88,75
3. Gian Andri Bolinger (Šveits) 88,25
4. Jost Klancar (Sloveenia) 87,75
5. Daniel Bacher (Austria) 86,25
6. Fadri Rhynder (Šveits) 84,50
7. Emanuele Canal (Itaalia) 82,75
8. Luukas Karsama (Soome) 81,25
9. Michael Oravec (Slovakkia) 78,00
10. Klemen Vidmar (Sloveenia) 76,50
11. Silvan Borra (Šveits) 73,25
12. Maxim Senkevitš (Venemaa) 69,25

Eelvõistlusel parimat tulemust näidanud Švancer on küll sündinud Prahas, kuid suurema osa teadlikust elust on ta veetnud Austrias Kapruni piirkonna mägedes. Praeguseks on ta läbilöögi teinud ka meeste konkurentsis.

Jaanuaris Kreischbergis toimunud Big Airi hüpete MK-etapil näitas ta eelvõistlusel oma grupis teist tulemust ning finaalis sai kirja kuuenda koha.

Stubai pargisõidu MK-etapil sai ta aga 17. koha ehk jäi esimesena finaalist välja. Sel talvel olid need seni ainsad MK-etapid. Eelmisel nädalal Aspenis toimunud täiskasvanute maailmameistrivõistlustelt ja seal praegu kavas olevalt MK-etapil jäi Švancer eemale, kuna eelistas osaleda juunioride MM-il.

Eelmisel talvel võitis Švancer Lausanne'is toimunud noorte olümpiamängudel Big Airi hüpetes kuldmedali ning oli pargisõidus neljas. Juunioride MM-idelt jahib Švancer oma esimest medalit. 2019. aastal Kläppenis sai ta Big Airi hüpetes neljanda koha.

Kui Henry Sildaru on Euroopa karikasarjas teeninud seni ühe etapivõidu (rennisõidus), siis Švancer on Euroopa karikasarjas seni teeninud kolm esikoha (kaks Big Airis ning üks pargisõidus).

Sildaru tegi kolm duublit järjest

14-aastane Henry Sildaru on pühapäevases finaalis kõige noorem osaleja. Eelvõistlusel suutis ta teha tasemes järgmise sammu edasi. Noor eestlane tegi kolmel hüppel järjest duubli ehk kahekordse cork'i. Varasemalt on ta duubli suutnud teha kahel hüppel järjest. Ilmselgelt oli tegemist Sildaru senise karjääri parima laskumisega pargisõidus. Rahvusvahelises konkurentsis on Sildaru varasemalt osalenud ainult kahel pargisõidu jõuproovil. Hiljuti Leysini Euroopa karikaetapil sai ta 21. koha ning 2019. aastal Cardrona FIS-i võistlusel oli ta viies.

Kvalifikatsioonis kolmandat tulemust näidanud 16-aastane šveitslane Gian Andri Bolinger sai Krasnojarski juunioride MM-il rennisõidus seitsmenda koha. Hiljutisel Leysini MK-etapil oli ta pargisõidus täpselt Sildaru ees ehk 20. Veebruaris toimunud Davosi Big Airi EK-etapil oli ta kuues. Sildaru sai seal 32. koha.

Eelvõistlusel neljandat tulemust näidanud 18-aastane slovakk Jost Klancar on sel talvel võistelnud ka EK-sarjas ning parimaks on Götschenis toimunud Big Airi viies koht. Jaanuaris osales ta ka Kreischbergis Big Airi MK-etapil ning sealt läks kirja 59. tulemus.

Tugev austerlane

Eelvõistlusel näitas viiendat skoori 16-aastane austerlane Daniel Bacher. Ilmselt on just tema suurim soosik hõbemedalile. Hiljuti toimunud Leysini EK-etapil oli ta pargisõidus teine (Henry Sildaru sai seal mäletatavasti 21. koha). Sel talvel osales ta ka Stubai MK-etapil, kus läks kirja 20. koht.

Kvalifikatsiooni kuuenda tulemuse sai kirja 16-aastane šveitslane Fadri Rhyner on sarnaselt Sildarule seni paremaid tulemusi näidanud pigem rennisõidus. Krasnojarski juunioride MM-il sai ta viienda koha. Hiljutisel Leysini EK-etapil oli ta kuues.

Seni on Henry Sildarust tugevam olnud ka eelvõistluse seitsmes mees Emanuele Canal. 17-aastane itaallane oli hiljutisel Leysini EK-etapil 11. Götscheni Big Airi EK-etapil sai ta kuuenda koha.

Eelvõistluse põhjal võib eeldada, et Švancer läheb kindlalt kulla peale ning Sildaru, Bolinger, Klancar, Bacher, Rhynder ja Canal jagavad ülejäänud medalid. Nimetatud kuuikust peaks kõoge tugevam olema Bacher.

Pargisõidu finaal algab Krasnojarskis pühapäeva hommikul Eesti aja järgi kell 5.30.