"Tänase Henry taseme kohta oli täna pigem ideaalilähedane võistlus. Igalt poolt tahaks muidugi parandada, aga tänasel päeval oli see üsna maksimumi piiri peal. Kui arvesse võtta võistlusi, tegi Henry rennis elu parimad sõidud," rääkis Tõnis Sildaru Delfile.

Tema sõnul on Henry võrreldes aastataguse ajaga teinud rennis suure hüppe edasi, ent sihid on oluliselt kõrgemad.

"See ei vähenda Henry saavutuse väärtust, aga MK-sarja 10 või 20 esimest teevad rennis neli kahekordset hüpet, Henryl pole pagasis ühtegi. Pikk tee on veel minna. Rennis on kahekordsete hüpete tegemine kindlasti keerulisem kui pargisõidus. Isegi esimese kahekordseni jõudmine võtab natuke aega," selgitas Tõnis Sildaru.

Uute trikkide omandamisele aitaks kaasa maandumispadi, aga rennide jaoks mõeldud patju on maailmas vähe. "Kui meil õnnestuks mõni selline leida, saaksime hakata rennis ka kahekordseid harjutama. Seni saame muid asju lihvida."

Enne hooaega panid Sildarud eesmärgiks jõuda juunioride MM-il igal alal finaali. Et USA, Kanada, Uus-Meremaa ja Prantsusmaa sportlased Venemaale ei sõitnud, täideti rennis eesmärk lihtsa vaevaga, sest kõik seitse sportlast, kes osalesid neljapäevases kvalifikatsioonis, said ka finaali.

Homses pargisõidu kvalifikatsioonis seisab ees tõsisem katsumus. Eelinfo kohaselt tuleb starti 26 sportlast, kellest finaali pääseb 12.

"Koht finaalis oleks väga hea, sest pargisõidus on tase tihedam. Meil pole veel kava paigas, sellega tegeleme homsel treeningul. Otsustasime täna, et algset kava ei tee. Homme hommik tuleb päris elav," ütles Tõnis Sildaru.

Krasnojarskis on Henry Sildaru saanud teha kaks pargisõidu treeningut. Viimane treening on laupäeva hommikul Krasnojarski aja järgi kell 7.40 (Eesti aja järgi kell 2.40). Kvalifikatsioon algab kohaliku aja järgi kell 9 hommikul.