"Tase tundus suhteliselt võrdne. Kui korealane poleks oma viimast sõitu kukkunud, oleksime ilmselt üsna tasavägised olnud. Aga väga hea tunne on, et see võit ära tuli. Enne võistlust oli mul, nagu alati, väike pinge sees, aga pigem olin isegi rahulik," rääkis Sildaru Delfile.

Esimese katsel järel oli Sildaru 76 punktiga teisel kohal. Eestlase sõnul ebaõnnestus tal teine hüpe, aga selle vea parandas ta teisel ja kolmandal katsel. Sellest ka oluliselt paremad punktid - teisel katse eest andsid kohtunikud Sildarule 89,25 ja kolmanda katse eest 91,25 punkti. Teiseks tuli Seung Hun Lee (Lõuna-Korea) 83,75 punktiga.

"Kolmanda katse viimasel hüppel oleks saanud veel haare pikem olla, muidu oli hästi. Tegin kolmandal katsel viimase hüppe 900 kraadi asemel 1080 kraadi," ütles Sildaru. Oma arsenalis olevat kõige keerulisemat trikki, switch cork 1080, ta täna ei proovinud.

Sildaru tundis ennast täna üsna mugavalt, sest sai võistelda enda suuskadega, mis eile pisut katki läksid. Teine variant oleks rajale minna olnud laenatud suusapaariga.

"Eile õhtul tegi isa (Tõnis Sildaru - A.K.) suusad korda. Ta pani sinna paar kruvi juurde. Oma suuskadega on ikka parem sõita, olen nendega harjunud," lausus ta.

Pikalt Sildaru puhata ei saa, sest Krasnojarski aja järgi kell 7.40 (Eesti aja järgi kell 2.40) algab pargisõidu treening. Kvalifikatsioon algab kohaliku aja järgi kell 9 hommikul.

"Praegu lähemegi koju ja siis magama. Isa hakkab veel suuski määrima, et homme hoogu oleks. Arvan ja loodan, et jõuan homseks välja puhata, et endast jälle parim anda," ütles Sildaru.

Pargisõidu kvalifikatsioonis osaleb 26 sportlast, kellest pühapäevasesse finaali pääseb 12. Sildaru eesmärk ongi koht finaalis.