Aastakümneid koostööd teinud Loebi ja Elena koostöö lõppes avalikkuse jaoks enam vähem sama ootamatult nagu Neuville'i ja Gilsouli oma. Neuville teatas mäletatavasti tänvuse Monte Carlo ralli eel, et Gilsouli asemel loeb talle kaarti Martijn Wydaeghega.

Sel nädalal vabanes koht WRC üheksakordse maailmameistri Loebi kõrval. Loeb keskendub pärast WRC-sarjast loobumist ainult Dakari kõrberalli võitmisele. Tema tööandja Prodrive'i hinnangul oli ekipaaži nõrgaks lüliks aga Elena ja Suurbritannia võistkond palus prantslasel kauaaegsest kaardilugejast loobuda. Seda Loeb teisipäeval tegigi. Uuest kaardilugejast prantslane veel teatanud pole.

Gilsoul avaldas Belgia väljaandele La Derniere Heure, et proovis ise Loebi kõrval tööd saada. "Pean tunnistama, et see oli lühikest aega minu plaan A. Võtsin Sebastieniga ühendust, kuid kahjuks minust tema kaardilugejat ei saa. Ajastus polnud hea. Mulle meeldib väljakutseid vastu võtta ja tean, mida teha, aga samas sellistes tingimustes mul kogemusi pole."

Gilsoul oli viimati võistlustules mullusel Monza MM-rallil. Neuville'i kaardilugejana võitis belglane 13 MM-etappi ning jõudis 43 korda poodiumile.