"Peatreener meil lahkus keset teatevõistlust. Viitas rahapuudusele, ütles, et läheb koju. Teatevõistlusel teda põhimõtteliselt ei olnud ja ei olnud ka 50 km sõidus," rääkis Kilp.

Teppan ütles Kilbi väitele vastuseks, et kuna viimasel päeval 50 km distantsil osalemise otsus tehti MM-i ajal, tuli reisigraafikut koostades arvestada varem ostetud lennupiletitega ning halvenenud ilmaolud sundisid teatesõidu päeval lahkumist varasemaks tooma.

Aivar Rehemaa tiimi kuuluv Kilp tegi veelgi Eesti Suusaliidu suunas kriitikat. "Eelmine aasta tegutsesin täiesti üksinda. Sellest aastast on mul uued treenerid. Sisseelamiseks läheb aega. Distantsi tulemusi vaadates on edasiminek toimuinud. Sprindis on see kahjuks natuke rohkem aega võtnud. Loodan, et olümpia-aastal suudame need vead parandada ja jõuda ka see samm teha. Tuleb uskuda oma tiimi ja leida sealt tugevaid positiivseid noote, mitte loota alaliidule, et see sulle midagi garanteeriks. Peab leidma endas rohkem motivatsiooni. Riigisisesed piirangud on sellised, et pead rohkem individuaalselt asjadele lähenema," rääkis Kilp.