Koondise olukord pole lihtne, sest viis mängijat (Henrik Ojamaa, Martin Miller, Märten Kuusk, Matvei Igonen ja Markkus Seppik) on eneseisolatsioonis ja Eesti liigas mängivatel palluritel on vähe mängupraktikat. Häberli sõnul teeb see teda pisut murelikuks, aga tegelik seis selgub alles platsil.

"Oleks parem, kui Eesti liigas oleks rohkem mänge peetud. Aga peame sellega kohanema. Olen oma esimese ametliku mängu eel elevil. Oleme koondise tiimiga esimest korda võistlusolukorras. Saab näha, kuidas meie plaanid väljakul tööle hakkavad," rääkis Häberli.

Kui mõni viiest mängijast eneseisolatsioonist välja ei saa või tekib rohkem ootamatusi, võib Häberli sõnul koondisega liituda ka uusi pallureid. "Kõik sõltub konkreetsetest mängijatest, keda vaja asendada oleks. Aga jah, vajadusel saame vahetusi teha," lausus ta.

Nagu eeldada võis, pole koosseisus kauaaegset kaptenit Ragnar Klavanit. Itaalia kõrgliigas Cagliaris mängiv keskkaitsja on tänavusel hooajal hädas olnud erinevate terviseprobleemidega. Viimati esindas Klavan koondist 2019. aasta septembris.

"Olen temaga rohkem kui ühe korra kontaktis olnud. Ta oli kolm kuud vigastatud, siis tegi ta Cagliari eest ühe mängu kaasa, aga pärast seda tundis taas midagi. Leidsime, et on liiga vara koondise osas otsust teha," kommenteeris Häberli.

Häberli: Eesti meistriliiga võistkonnad peaksid kaitses paremini mängima

Peatreenerilt küsiti ka Eesti meistriliiga hooaja esimeste mängude kohta. Neid pole olnud palju, kokku kolm, aga esimesed muljed on Häberlil olemas.

"Tahaksin näha rohkem mänge. Nägin, et esimeste ja tagumiste tiimide vahe on väga suur. Tagumiste võistkondade kvaliteeti on vaja üles tuua. Loomulikult peavad kõik arenema ja väikeses riigis on tasemevahe ootuspärane. Teine asi on see, et Premium liiga võistkonnad peaksid kaitses paremini mängima. See käib kõikide tiimide kohta. Kaitset tuleb parandada," sõnas Häberli.

Koondist ootab märtsis ees kolm kohtumist. Kolmapäeval, 24. märtsil alustatakse MM-valiksarja A. Le Coq Arenal, kui võõrustatakse Tšehhit. Kolm päeva hiljem, 27. märtsil kohtutakse võõrsil MM-valikmängus Valgevenega ning 31. märtsil ollakse Stockholmis peetatavas maavõistluses vastamisi Rootsiga.

Praegu on Häberli kõik mõtted suunatud kohtumisele Tšehhiga. Sõprusmäng Rootsiga on küll tähtis, aga sinna on Häberli sõnul nii kaua aega, et Rootsi legendi Zlatan Ibrahimovici koondisesse naasmise osas tal arvamus puudub.

Pressikonverents täispikkuses: