Sotsiaalmeedias ringlema hakanud väited, nagu oleks ta pooltevahetuse ajal pukikohtunikule öelnud "Ma tapan su!" ja ta pukist hüüdega "Tule siia!" alla kutsunud, lükkas Džumhur ümber.

28-aastane Džumhur kaotas kvalifikatsiooni teise ringi matšis enesevalitsuse, kui tema vastase, hollandlase Botic van de Zandschulpi üks eeskäelöök joonekohtuniku poolt avaseti 5:5 ja 40:40 seisul sisse loeti, kirjeldab juhtunut 7news.com.au.

Jahmunud Džumhur viskas seepeale reketi maha ja läks pukikohtunikuga vaidlema, kuid juba tehtud otsust ümber ei pööratud. Ta kaotas selle servigeimi ja jäi 5:6 kaotusseisu.

See mänguhetk jäi Džumhuri veel pikalt kummitama ning ta väljendas kohtunikule veel mitmeid kordi edaspidigi oma pahameelt.

Pärast pooltevahetust võitis ta vastase servil esimese punkti eeskäe äralöögiga, kuid ütles siis veel midagi kohtunikule, mis tõi talle trahvipunkti ebasportliku käitumise eest.

Seepeale jalutas endine maailma 23. reket (2018. aastal) väljakult minema, viskas mänguvahendi kotti, lõi Zanschulpiga "nukki" (rusikad kokku) ning näitas, et on mängu lõpetanud.

"Ütlesin talle (kohtunikule) pooltevahetuse ajal, et ma võin ning ma kaebangi ta kohtusse, et ta otseselt mu kaotust mõjutas," ütles Džumhur.

On tõsi, et ma ütlesin ülevaatajale, et tunnen vajadust kohtunikku lüüa selle eest, mis ta mulle tegi. Ülevaataja pakkus, et see pole hea mõte, et ma võin endale veel rohkem kahju teha."

"Ta andis mulle selle ütlemise eest hoiatuse. Ma ei tea, kuidas võiks kellelgi olla õigus nende sõnade eest mulle hoiatus anda. Ma tõusin püsti, aga olin juba pahane. Võitsin järgmise geimi esimese punkti ning tegin veel ühe kommentaari - ma ei mäletagi enam, mis see oli -, aga pukikohtunik ütles mulle "Aitab küll". Ütlesin, et ei taita ning mina otsustan, millal aitab."

"Siis andis ta mulle teise hoiatuse, mis tähendab trahvipunkti. Tundsin, et mulle on tehtud ülekohut ega suutnud end enam kontrollida, kuna ma olin kogu olukorra tõttu äärmiselt närvis. Ma lahkusin väljakult, mind ei diskvalifitseeritud."

Džumhuri otsus matš pooleli jätta tähendas, et tema ATP matšide kaotuseseeria pikenes 13 mängule. Sel tasemel ega suurtel slämmidel pole ta võitnud ühtegi mängu alates 2019. aasta septembrist.

Džumhuril tekkis sõnavahetus ka kohtunike vaatlejaga. Kuigi bosnialane eitas pukikohtunikule tapmisähvarduse tegemist, ütles ta, et tunnistas vaatlejale oma soovi kohtunikku lüüa.

"Ma tõesti ei tea, kuidas mõned veebilehed leidsid infot, nagu ma oleks ähvardanud kedagi tappa," jätkas Džumhur. "On tõsi, et ma ütlesin ülevaatajale, et tunnen vajadust kohtunikku lüüa selle eest, mis ta mulle tegi. Ülevaataja pakkus, et see pole hea mõte, et ma võin endale veel rohkem kahju teha."

"Vastasin, et mind ei huvita, sest ma olin juba närvis, aga ma suutsin end kokku võtta ja väljakult lahkuda. Ma ei ähvardanud kedagi tappa. Ma ei tea, kust need jutud tulevad, eriti kuna kogu asjast on olemas videomaterjal."

Džumhur vabandas ühtlesi oma perekonna ees, et oli "käitunud emotsionaalselt" ning "ei olnud üles näidanud tugevust", kui asjad tema jaoks sobivalt ei sujunud.