Eelmisel aastal pääses Rally Estonia esmakordselt MM-kalendrisse, kuna koroonaviiruse tõttu tuli mitmed etapid tühistada. Septembris Tartu ja Otepää ümbruses peetud jõuproov õnnestus igati ja seetõttu edutati Rally Estonia ka tänavuseks ja järgmiseks hooajaks MM-etapi staatusesse. Eesti suurima ralli korraldajad on sõlminud WRC Promootoriga kahe aasta pikkuse lepingu.

"Õppisime eelmisest aastast palju. Oleme oma analüüsi teinud ja suudame 2021. aastal asju ette planeerides kindlasti võistluse paremini korraldada," ütles võistluste direktor Silver Kütt, vahendab Rallit.fi.

Tartu linn jääb ka sel suvel ralli keskpunktiks. Etapi peakorter ja rallipark asuvad Eesti Rahva Muuseumi ümbruses.

Eelmisel aastal sõideti Lõuna-Eestis 17 kiiruskatset kogupikkusega 233,40 km. Võistlus algas reede õhtul lühikese avakatsega, mis sõideti rallipargi kõrval. Ülejäänud kiiruskatsed peeti laupäeval ja pühapäeval Otepää ümbruses.

Sel aastal plaanitakse Eesti kruusaralli läbi viia traditsioonilisemas formaadis ning katsed ulatuvad kuni Jõgevamaani. Neljapäeva hommikul ehk 15. juulil on kavas testikatse ning õhtul toimub teenistusala piirkonnas avatseremoonia ja traditsiooniline publikukatse. Nädalavahetuse jooksul sõidetakse kokku 24 kiiruskatset.

"Ralli on 2021. aastal üks päev pikem ja samal ajal toome sisse uusi kiiruskatseid. Viimaste aastate keskmine kiirus langeb veidi ja lõikudel kasutatakse rohkem metsateid. Toome Power Stage'i otse rallikeskusesse, Eesti Rahva Muuseumi. Nii saab MM-etapp pealava juures lõppeda," sõnas Kütt.

Möödunud aastal müüdi Rally Estoniale 16 000 piletit, mis jagunesid 16 erinevasse paketti. Selle eesmärk oli hoida pealtvaatajaid tuhande fänni suurustes mullides.

Korraldajad plaanivad selle suve rallile müüa rohkem pileteid ehk kuni 50 000.

"Sel aastal on kavas 25 erinevat piletipaketti ja igal neist on oma eriprogramm. Nii jaotuvad rallisõbrad ühtlaselt kõigile kiiruskatsetele ja saavad võistlust nautida. Marsruudil on ligi 70 ainulaadset vaateala, kus igas on kõik vajalik, et rallit mugavalt jälgida, sealhulgas võimalus vaadata otseülekannet suurelt ekraanilt," ütles ralli kommertsdirektor Tarmo Hõbe. Igale pealtvaatajaalale loodetakse lubada 1500 inimest.

Rally Estonia peetakse 15.-18. juulini.