Joshua ja Fury duell selgitab välja esimese raskekaalu absoluutse tšempioni pärast 2000. aastat.

Raskekaalus oli viimati absoluutseks valitsejaks britt Lennox Lewis, kes tõusis sellele troonile pärast Evander Holyfieldi alistamist 1999. aastal. Seejärel on erinevate poksiorganisatsioonide tiitlid olnud mitmete meeste vahel jagatud. Praegu kuuluvad Joshuale (31) WBA, WBO, IBO ja IBF-i meistrivööd, Fury (32) valduses on aga WBC tiitel.

Hearn kinnitas Sky Sportsile, et allkirjad on lepingul all, kuid kohtumiste kuupäevad ja toimumiskohad on veel teadmata.

"Kõik osapooled on nüüd paberile allkirja andnud ja me teeme järgmise paari nädala jooksul kõvasti tööd, et kinnitada suurima poksilahingu koht ja kuupäev," ütles Hearn esmaspäeval.

BB Sport kirjutab, et esimese tiitlimatši tulud tehakse ilmselt pooleks (50/50) ning kordusmatši puhul saab avakohtumise võitja 60% tuludest rivaali 40% vastu.

Joshua on senisest 25-st profimatšist võitnud 24. Ainus kaotus tuli 2019. aasta suvel Andy Ruiz Juniorile, kelle ta kordusmatšis alistas. Pärast seda kaitses Joshua edukalt tiitlit Kubrat Pulevi vastu.

Fury püsib senise 31 matši järel alistamatuna. Viimati käis ta ringis mullu veebruaris, kui võitis kordusmatšis Deontay Wilderi.