MX1 klassi kvalifikatsioonis seitsmendat ringiaega näidanud Tanel Leok tegi sõidus hea stardi ja esimeste ringide järel tõusis ta koguni neljandale kohale. Seljataga oli tal Beta tehasemeeskonna sõitja Jeremy van Horebeek (Belgia), kes peagi ka Tanelist mööda pääses. Vaatamata vähesele treeningule suutis Leok terve sõidu jooksul väga head tempot hoida ning viimastel ringidel püüdis ta kinni neljandal kohal sõitnud Aelssandro Lupino (Itaalia, KTM). Möödasõitu siiski Leok üritada enam ei jõudnud ja finišisse jõudis ta viiendana.

Stardi järel läks liidriks Ivo Montichelli (Itaalia, Kawasaki), kuid varsti möödus temast meeskonnakaaslane Romain Febvre (Prantsusmaa, Kwasaki), kes sõidu lõpuks ka võitis. Tugeva sõiduga tõusis teiseks van Horebeek ja kolmas oli Montichelli. Avaringi järel top 20 piiril olnud Andero Lusbo (Husqvarna) lõpetas sõidu 14 .kohal ja Indrek Mägi (Kawasaki) 19. kohal.

Sarja kokkuvõttes tuli Itaalia meistriks 235 punktiga Febvre, teise koha teenis 220 punktiga Glenn Coldenhoff (Holland, Yamaha) ja kolmanda koha 220 punktiga van Horebeek. Ainult viimasel etapil osalenud Tanel Leok oli 60 punktiga 15.

MX2 klassis läks viimasele etapile liidrina vastu Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic). Ajasõidus kolmandat aega näidanud Lapucci võttis stardivõidu oma 2-taktilisel tsiklil ning rohkem konkurendid teda rajal väga ei näinudki. Lapucci tegi kohe teistega vahe sisse ning võttis lõpuks kindla sõiduvõidu. Stardi järel asus teisele kohale Mattia Guadagnini (Itaalia, KTM), kuid esimese ringi lõpus suretas ta ratta välja ning langes rivi lõppu. Lõpuks suutis ta sealt 13. kohale tõusta. Teisena tuli finišisse ajasõidu kiireim Roan van de Moosdijk (Hollanda, Kawasaki) ja kolmandana Ramon Savioli (Itaalia, Husqvarna). Meie ainus sõitja Martin Michelis (KTM) oli stardi järel viimaste seas ja sõidu lõpuks suutis ta sealt 22. kohale tõusta.

MX2 klassi Itaalia meistriks krooniti 340 punktiga Lapucci, teise koha sai 200 punktiga Tim Edberg (Rootsi, Yamaha) ja kolmanda koha 175 punktiga tänaselt etapilt eemale jäänud Jago Geerts (Belgia, Yamaha). Martin Michelis oli 19 punktiga 44-s.

Päeva lõpetas superfinaal, kus starti pääsesid MX1 ja MX2 klasside 20 parimat. Kuna MX2 klassi sõitjad said enne stardikohta valida, siis ei olnud Leoki stardikoht sõiduks just kõige parem ja see andis ka sõidu alguses tunda. Tanel jäi päris rivi lõppu ja teda ootas ees kõva töö, et kohti parandada. Head kiirust näidates hakkas Leok positsioone parandama ja sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta 13. kohale. MX1 klassi meestest oli ta seitsmes. Stardi järel asus sõitu juhtima Febvre, talle järgnesid Lapucci ja Prado.

Esikolmik liikus kohe teistel eest ära, sõidu algul oli eriti kiire oma 2-taktilisel Lapucci, kes üritas koguni liidriks tõusta. Peagi Lapucci siiski väsis ning Prado tõusis teiseks ja püüdis kinni kohe ka Febvre. Möödasõitu üritades hispaanlane aga kukkus ning sai ka vigastada ja sõit oli tema jaoks lõppenud. Febvre võttis lõpuks kindla võidu, van Horebeek tõusis lõpuks teiseks ja Montichelli kolmandaks. Lusbo lõpetas sõidu 24. kohal ja Mägi 28. kohal.