Jutt käib mõistagi Oberstdorfi MM-i meeste 50 km klassikatehnikamaratonist, kus Kläbo ületas finišijoone esimesena, kuid oli lõpusirgel reegleid eirates selja taha jätnud Bolšunovi, kes murdis norralasega trügides suusakepi.

Kohtunikud nägid süüd norralasel ning määrasid kuldmedali hoopis teiseks tulnud Emil Iversenile, Bolšunov tõusis selle otsuse järel hõbemedalile. Norra esitas FIS-ile apellatsiooni, mis Kläbo enda palvel tagasi võeti.

Kläbo sõnul oli tal raskusi tänaseks sõiduks motivatsiooni leidmisega. "Olen püüdnud olla positiivne, aga olen palju aega pühendanud iseendale. Olen sellest palju mõelnud ning ilmselt seedin seda veel pikalt. Kui te oleksite minult hommikul küsinud, oleksin ilmselt öelnud, et ei taha hetkel siin olla," sõnas Kläbo Engadini MK-etapi järel NRK-le.

Võitjaks tulnud Bolšunov oli finišis ajakirjanikega suheldes hoopis rõõmsamas meeleolus. "Mis juhtus Oberstdorfis, jääb Oberstdorfi," sõnas ta. "Nüüd on mul tohutult motivatsiooni. Minu ja Kläbo vahel on jätkuvalt suur austus."

"Andsin endast kõik täna. Kui ma ennast kõik annan, on normaalne, et Kläbo ei suuda alati mul kannul püsida," sõnas Bolšunov sõidu kohta.