Hiljuti 70-aastaseks saanud Alen on varem testinud Volkswageni ja Citroeni WRC autosid, kuid kõige uuemate masinatega tal kogemus puudub.

Veebruaris rääkis Alen ajalehele Ilta-Sanomat, et tema üheks sünnipäevasooviks on testida just uue põlvkonna ralliautot. Aleni unistus võiks vabalt täituda, sest nii Toyota meeskonna juht Jari-Matti Latvala kui Hyundai tiimi boss Andrea Adamo on tema väga head tuttavad.

Kui Ilta-Sanomat Aleni soovist Adamole rääkis, viskas tiimiboss alustuseks Soome legendi üle nalja. "Kas Markku jõi oma sünnipäevapeol liiga palju?" muigas Adamo ja lisas siis tõsisemalt rääkides: "Selle võiks tegelikult korraldada. Olen tema sõber ja igatsen teda väga. Paluge tal mulle helistada, räägin temaga hea meelega."

Alen ja Adamo on juba vanad tuttavad, sest kui soomlane sõitis 1980ndatel aastatel MM-sarjas Lancia meeskonna eest, töötas selles tiimis ka noor Adamo.

Latvala lubas, et kui Hyundaiga testimine ei õnnestu, on valmis abikäe ulatama ka Toyota.

"Oleks fantastiline näha Markkut sõitmas Toyota Yarise WRC-ga. Selle võiks korraldada hooaja lõpus. Varem sõitis ta Toyota tehasemeeskonnas, nii et see oleks suurepärane. Austan Markkut väga, nagu iga soomlast. Ta on üks meie legendidest," ütles Latvala DirtFishi veebisaidile.

Alen võitis oma karjääri jooksul 19 autoralli maailmameistrivõistluste etappi ja pääses poodiumile 56 korda.