Täna ja homme toimuval rallil on Ott Tänaku tiimikaaslaste istumise all Hyundai i20 R5 autod. Neuville kasutab seda rallit, et kohaneda rohkem oma uue kaardilugeja Martijn Wydaeghega ning valmistuda aprillis toimuvaks Horvaatia MM-ralliks, mis toimub sarnaselt Itaalia võistlusega asfaldil.

Robert Virves ja Sander Pruul on Rally Il Ciocco e Valle del Serchio ralli stardis Ford Fiesta Rally4 masinaga.

Tegemist on Itaalia meistrivõistluste esimese etapiga. Virvesele valmistab auto ette kohalik meeskond JME Rally Team.

Tänase ainsa lühikese kiiruskatse (1,98km) võitis oodatult Neuville, kes edestas itaallast Paolo Andreuccit (Škoda Fabia Rally2 evo) 2,72 sekundiga. Kolmandat aega näitas Craig Breen, kellel kogunes kaotust liidrile 2,77 sekundit.

Robert Virves näitas 39. aega, kaotades Neuville`ile juba 21,7 sekundiga. Oma klassis (R2B) on Virves aga liider.

Homme alustatakse kell 9.19 ja sõidetakse veel 93,42 kilomeetrit. Ralli viimane, kümnes katse stardib homme kell 17.31.

Võistluse eel:

"See saab meie jaoks olema elu esimene asfaldiralli ja eesmärgiks on läbida iga võistluskilomeeter, et saada võimalikult palju kogemusi," ütles Virves märtsi alguses Facebookis.

Kui kõik plaanipäraselt läheb, osaleb Virves ka Itaalia meistrivõistluste teisel etapil, kuulsal San Remo rallil, mis sõidetakse 10.-11. aprillil. Esimene juunior WRC etapp on kavas aprilli lõpus Horvaatias. Juunior WRC sarja arvestusse läheb ka juulis Rally Estonia.

Itaalia meistrivõistluste avaetapi stardinimekirjas on 110 ekipaaži. Täna õhtul Eesti aja järgi algusega kell 17.30 sõidetakse vaid 1,98-kilomeetrine esimene katse, homme alustatakse kell 9.19 ja sõidetakse veel 93,42 kilomeetrit. Ralli viimane, kümnes katse stardib homme kell 17.31.