Üllatuslikult kiirustas esimesena 2021. aasta masinaga rajale kõige kogenum mees kogu sõitjaterivist, üle 300 etapi sõitnud Kimi Räikkönen.

Harilikult on hooajaeelseid testimisi nimetatud ikka talvisteks testisõitudeks, aga nagu Iltalehti oma artiklis välja toob, ei sobi sellist väljendit enam kasutada, sest Sakhiri raja termomeeter näitas hommikul 27 soojakraadi.

Räikkönen veeres oma Alfa Romeoga boksiteelt välja kohe, kui roheline tüli süttis. Kui testisessioonist oli möödas pool tundi, oli tema ringiaeg 1.34,686 endiselt parim.

Testisõitudest ei saa aga osa võtta Alfa Romeo tiimipealik Frederic Vasseur, kes andis Prantsumaal kõigepealt positiivse, kuid seejärel juba negatiivse koroonaproovi. Kahe proovi vahele jäi kaks päeva. 52-aastane prantslane riigis kehtivate reeglite tõttu siiski Bahreini reisida ei tohtinud ning juhib järgmised seitse päeva meeskonda distantsilt.

Mercedese tiim andis Twitteris teada, et pole veel oma autot käiguvahetusprobleemi tõttu rajale saatnud. Kohe, kui käigukast vahetatud saab, võib Bahreinis ka tänavust "hõbenoolt" kihutamas näha.

Artikli valmimise hetkel oli testisõidu ringiaegade tabelit juhtima asunud Alpine tiimi piloot Esteban Ocon ajaga 1.33,845. Kolmas on Charles Leclerc (Ferrari; 1.34,803), neljas Pierre Gasly (AlphaTauri; 1.34,855), vahendas Autosport.