"Tahan tekkinud olukorra pärast vabandada kõigi oma fännide, sponsorite, alaliitude, oma treenerite, meeskonna ja perekonna ees," kirjutas lätlane Facebookis.

"Tänane IBU otsus ei tulnud küll täieliku üllatusena, kuid lootsin siiski, et nad kuulavad mind ja hindavad kõiki fakte. Tunnistan, et olen teinud inimlikke vigu, ütleksin, et need on tehnilised vead."

"Tahan kõigile kinnitada, et ma pole teinud midagi keelatut. Ma pole kunagi kasutanud keelatud aineid ega keelatud meetodit. Ma propageerin avalikult puhast ja õiglast sporti. Kahju, et minu ausat suhtumist ei väärtustata ainult tehnilise vea pärast."

"Seda kõike on hetkel väga raske aktsepteerida. Hooaja algusest peale olen püüdnud selgitada fakte ja asjaolusid, mida kahjuks ei arvestata, kui otsustasin kasutada oma õigust end lõpuni tõestada."

Rahvusvaheline laskesuusaliit IBU teatas eile, et ajutise võistluskeelu määras lätlasele puhta spordi eest võitlev sõltumatu laskesuusaüksus BIU. Rastorgujevsil on kaks nädalat aega, et otsusele omapoolne vastus anda.

Eile oleks Rastorgujevs pidanud startima Nove Mesto MK-etapi sprindivõistlusel, aga võistluskeelu tõttu on tema hooaeg läbi. Kui pikk karistus lätlast süüdimõistmise korral ootab, pole veel teada.

Läti Delfi andmetel on võistluskeeld õhus olnud juba 2020. aasta sügisest, aga senimaani oli Rastorgujevsil koostöös advokaatidega õnnestunud asja avalikkuse eest saladuses hoida ja edasi võistelda. Lõpuks jäi vaidluses peale siiski BIU.