Koukal võrdles venelast Norra ässa Martin Johnsrud Sundbyga, kes näis MK-sarjas kohati võitmatu, aga tiitlivõistlustel ajas ta kõrge lati peaaegu alati maha.

"Paistab, et Bolšunov ei suuda kaotusi seedida. Kõik nägid, kui mossis ta pärast Oberstdorfi MM-i sprindi neljandat kohta oli. Pärast sprinditeates kolmandaks tulemist ei teinud ta tiimikaaslasest Gleb Retivõhhist väljagi. Tundub, Bolšunov võtab rivaliteeti Norraga rohkem südamesse kui norralased," rääkis Koukal Tšehhi portaalile iSport.

"Bolšunovi suurim konkurent Johannes Hösflot Kläbo on alati suutnud tiitlivõistlustel oma põhidistantsid ära võita. Aga alati on leidunud keegi, kes on suutnud Bolšunovi tema trumpaladel selja taha jätta: olgu selleks näiteks Simen Hegstad Krüger, Iivo Niskanen, Dario Cologna või Sjur Röthe. Bolšunov meenutab mulle Martin Johnsrud Sundbyd, kes valitses MK-sarja, aga tiitlivõistlutel kaotas ta alati konkurentidele, kes olid tähtsateks sõitudeks paremini valmistunud," lisas Koukal.

Martin Johnsrud Sundby.

Nii Bolšunovil kui ka Sundbyl on vaid üks individuaalne tiitlivõistluste kuldmedal. Bolšunov võitis Oberstorfi MM-i 15 + 15 km suusavahetusega sõidu, Sundby suutis seda 2019. aasta Seefeldi MM-i 15 km klassikasõidus. Kläbo on seni individuaalseid kuldmedaleid võitnud ainult sprindis: 2018. aasta olümpial ning 2019. ja 2021. aasta MM-il.

Koukal usub, et järgmistel aastatel suudab Kläbo aina enam Bolšunovile pikematel distansidel konkurentsi pakkuda. Oberstdorfi MM-i 50 km klassikasõidus tulid kaks kanget finišisirgele koos. Esimesena üle lõpujoone jõudnud Kläbo diskvalifitseeriti Bolšunovi segamise eest, kulla sai Emil Iversen. Bolšunov pidi lõpuks vastu võtma hõbemedali.

"Johannes on näidanud, et ta on arenenud. 50 km sõidu puhul oli ebatavaline, et Bolšunov ei vedanud viimasel ringil. Ees olid norralased ja Bolšunov sõitis nende järel. Aja jooksul jõuab Kläbo veelgi kõrgemale tasemele," lausus Koukal.