Aspenis toimuv MM avati rennisõidu kvalifikatsiooniga. Meeste konkurentsis olid stardis ka neli sportlast, kes alles hiljuti katsusid Henry Sildaruga jõudu Crans Montana EK-etapil. 14-aastane Henry Sildaru sai toonasel võistlusel teise koha ehk ta edestas kolme sportlast, kes olid nüüd stardis ka Aspenis. Üks neist jõudis seejuures koguni finaali ehk kümne parema sekka.

Crans Montana võistlusel Henry Sildaru järel kolmandaks tulnud 21-aastanse šveitslane Rafael Kreienbühl näitas eelvõistlusel kümnendat tulemust ning osaleb nüüd laupäevases finaalis.

Meeste konkurentsis jõudis finaali üldse ainult kaks eurooplast. Kreienbühli kõrval pääses kümne finalisti sekka ka kogenud prantslane Kevin Rolland, kes on nii maailmameister, olümpiapronks kui ka viiekordne X-Mängude võitja.

Lisaks on finaalis neli ameeriklast, kolm kanadalast ning Uus-Meremaa sportlane Nico Porteous.

Crans Montanas hiljuti Henry Sildarule kaotanud austerlased Andreas Gohl ja Marco Ladner said Aspeni MM-il kirja vastavalt 17. ja 18. koha. Crans Montanas olid nad vastavalt neljas ja kuues.

Henry Sildaru ees Crans Montana võistluse võitnud 21-aastane šveitslane Robin Briguet leppis MM-il aga alles 20. kohaga.

MM-i eelvõistluse võitis kanadalane Brendan MacKay, kellele järgnesid ameeriklane Birk Irving ja kanadalane Noah Bowman.

Naiste konkurentsis selgitati samal ajal kaheksa finalisti. Tiitlikaitsja Kelly Sildaru puudumisel näitas eelvõistlusel parimat minekut kanadalanna Rachael Karker. Mullustel Aspeni X-Mängudel võitis Karker just Kelly Sildaru järel hõbemedali, tänavu sai ta kaela pronksise autasu.

Tänavu Aspeni X-Mängudel võimu näidanud ja kuldmedali teeninud hiinlanna Eileen Gu näitas eelvõistlusel alles seitsmendat tulemust.

Karkeri ja Gu kõrval jõudsid finaali veel britt Zoe Atkin, venelanna Valeria Demidova, ameeriklannad Brita Sigourney, Hanna Faulhaber ja Devin Logan ning jaapanlanna Saori Suzuki.

Kelly Sildaru ei ole seejuures ainus tipptegija, kes MM-il eemale jäi. Stardis ei olnud ka eelmise MM-i hõbemedalisti, Pyeongchangi olümpiavõitjat ja kahekordset X-Mängude võitjat Cassie Sharpe'i.