Mullu süüdi mõistetud Northugi pidi VG teatel algselt aprilli alguses kehtima hakkava karistuse kandma Trögstadis asuvas vanglas. Suusakuulsus esitas aga apellatsiooni kanda karistus ära hoopis võõrustuskliinikus, mis viimaste teadete kohaselt läkski läbi. Northugi advokaat Halvard Helle ei soovinud antud teemal kommentaare jagada. Ka Trögstadi vangla juht Helge Valseth ütles, et ei saa üksikjuhtumeid arutada.

VG andmetel kannab Northug karistuse ära Mestringshusene võõrutuskliinikus. Raviasutuse esindajad ei soovinud samuti Northugi juhtumit kommenteerida.

Mida aga Mestringshusene võõrutuskliinik endast kujutab? "See on justkui avatud vangla rangete reeglitega, kus ravitakse sõltuvushaigeid," seisab asutuse kodulehe kirjelduses.

Northug tunnistas mullu augustis, et vaevleb tõsiste alkoholi- ja narkootikumideprobleemi küüsis.

Milles Northugi juhtum seisnes?

Politsei arreteeris Northugi 2020. aasta 13. augustil. Esiteks süüdistati norralast rohkem kui kuue grammi kokaiini ja 0,6 grammi narkootilise aine MDMA omamises.

Lisaks konfiskeeriti süüdistuse kohaselt Northugilt kolm tabletti uimastit Diazepami ja kaks tabletti Alprazolami.

Teine süüdistus puudutas hooletut sõitmist. Northug oli kolme päeva jooksul kolmel erineval korral vahele jäänud rohkem kui 200 km/h kihutamisega.

10. augustil sõitis Northug Espas E6 maanteel 110 km/h tsoonis 203 km/h-ga, 12. augustil Trysili ja Elverumi vahel 80-tsoonis 204-ga ning hiljem samal päeval samas piirkonnas kiirusega 221 km/h.

Politsei sõnul kasutas Northug mobiiltelefoni ning filmis nende vägitükkide ajal spidomeetrit. Süüdistuses kirjeldatakse, kuidas Northug jäi mitmel korral keset teed seisma ning seejärel kiirendas, samal ajal oma sõidurajalt väljas tee keskel paiknedes.

"Samal ajal tegi ta sel kiirusel mitmeid möödasõite ning vasakpöörde. Samuti sõitis ta mitu korda vastassuunavööndis, ise samal ajal oma sõitu filmides ja kommenteerides," kirjeldatakse süüdistuses episoodi, mil kiirus tõusis 221-ni.

Northug võttis ülestunnistusi andes süüdistused omaks ja kinnitas, et pole pärast arreteerimist enam narkootikume tarvitanud. Tema kaitsja Halvard Halle esitas uurijatele Northugi regulaarselt antud uriiniproovid, mis osutusid kõik puhtaks.

Kohtuniku hinnangul seadis Northug kiiruse ületamise ja hoollimatu sõidustiiliga kaasliiklejate elu ohtu.