Kläbo diskvalifitseeriti teatavasti seetõttu, et ta sööstis lõpusirgel liidri Aleksandr Bolšunovi kõrvale samale rajale ja põhjustas trügimise käigus venelase suusakepi purunemise. Sellele järgnes Venemaa koondise protest, mille võistluse žürii ka rahuldas. Norra esitas kohe omapoolse protesti, kuid see jäeti rahuldamata.

"Kui nägime, mis juhtus, jooksime kohe kohtunike ruumi, et olukorda lähemalt vaadata," rääkis Sorin portaali sport.ru vahendusel. "Olime valmis protesti esitama. Teel sinna kohtusime ka Bolšunoviga, sest tahtsime temalt kuulda, mis ikkagi juhtus."

Bolšunovi jutt üllatas Sorinit. Treener arvas, et venelane palub neil protesti esitada, et Kläbo diskvalifitseeritaks. "Ta küsis hoopis, mida me protestiga saavutaks. Bolšunov ütles, et teisest kohast ta kuidagi kõrgemale ei tõuse ning kulda ei anna talle keegi," vahendas Sorin sportlase sõnu.

Teatavasti esitas Venemaa siiski protesti, mille kohtunikud ka rahuldasid. Seega Kläbo diskvalifitseeriti, mis kergitas maailmameistriks Emil Iverseni ja hõbedale Bolšunovi.

Norra suusaliit esitas rahvusvahelisele suusaliidule (FIS) ka ametliku kaebuse lõppotsuse osas, kuid Kläbo palvel võeti see kolmapäeva õhtul tagasi. "Ma lihtsalt ei suuda selle juhtumiga läbi apellatsiooni enam edasi minna, sõltumata sellest, kas ma oleks selle võitnud või mitte. Tahan sellele teemale lõpu teha ja teengi seda nüüd. Olen suusaliitu oma otsusest teavitanud," vahendas Kläbo avaldust Norra rahvusringhääling NRK.