"Eesti Korvpalliliidu "Korvpall 100" programmi raames toimus palju väärikaid üritusi, nii rahvusvahelisi võistlusi kui ka kohalikke algatusi, sealjuures ka ühiskondlikke ettevõtmisi. Suures plaanis seda me ühelt suurelt spordiorganisatsioonilt ootamegi," põhjendas Kõlvart valikut.

Korvpalliliidu president Priit Sarapuu lausus: "Tallinn on spordilinn ja on suur au olla valitud sel keerulisel aastal. Eesti korvpall sai mullu saja-aastaseks ja proovisime alaliiduna seda ka väärikalt tähistada. Korraldasime Balti keti karika näol esimese rahvusvahelise spordivõistluse pärast esimest koroonapuhangut, avasime Snelli tiigi ääres Alexela Arena, korrastasime väliväljakuid ja korraldasime Guinnessi rekordiürituse. Tallinn oli kahtlemata sündmuste keskpunkt ja suur aitäh linnale selle tunnuste, korvpallielu toetamise ja populariseerimise eest."

2020. aasta sporditeo tiitlile said kandideerida spordiüritused, mis rikastasid pealinna spordielu, nii traditsioonilised kui ka uued algatused. Üritused, mis kaasasid linlasi olema aktiivsed ja sportlikud või edendasid sündmused spordielu pealinnas.

Aasta sporditeoks valitud "Eesti Korvpall 100" ürituste raames toimus Saku suurhallis Eesti-Itaalia EM valikmäng ja Balti keti karikas, kus Eesti koondis sai ajaloolise võidu Leedu koondise üle ning esmakordselt korraldatud turniirvõit jäi Eestisse.

Avati Alexela 3x3 välikorvpalli Arena Snelli staadionil, renoveeriti Ehitajate teel ja Lilleküla Gümnaasiumi väliväljakud, Maailmakoristuspäeva raames viidi läbi 100 000 vabaviske kampaania ning alaliidul avanes erakorraline võimalus korraldada 2022. aasta EM-valikmängude B-alagrupi turniir Saku Suurhallis.

Teistest spordisündmustest tõstis Tallinn esile Merko Cup Eesti-Läti maavõistlust tennises, Tallinna orienteerumiseneljapäevakuid, Ironman Tallinn, Tallinna Maraton, sh Tallinna MV maratonijooksus ja esmakordselt peetud Eesti Ööjooksu Tallinna eri.