Seda, kui domineerivad on Messi ja Ronaldo Euroopa jalgpallis olnud, näitab ilmekalt fakt, et viimati peeti veerandfinaalid nende mängijate osaluseta 2004/2005 hooajal. Barcelona klubi oli enne tänast veerandfinaali jõudnud 13 hooaega järjest, viimati jäädi Euroopa kaheksa parema seast välja 2006/2007 hooajal.

Liverpool ja Leipzig pidasid koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu mõlemad kohtumised Ungaris Budapestis. Esimese omavahelise matši - nii-öelda Leipzigi kodumängu - võitis Liverpool 2:0. Sama skooriga lõppes ka korduskohtumine. 71. minutil sahistas võrku Mohamed Salah ja kolm minutit hiljem Sadio Mane.

Teises paaris lõppes avamäng Nou Campi staadionil PSG klubi 4:1 võõrsilvõiduga, mis tähendas neile tänaseks juba eos võimatut missiooni. Kataloonia hiid oli küll oodatult palliga domineerivam meeskond, kuid ühest väravast enamat nad lüüa ei suutnud. Korra jõudis sihile ka PSG ehk mäng lõppes 1:1 viigiga.

Kuigi Barcelona oli 2016/2017 hooajal juba sarnasest "võimatust missioonist" välja tulnud (PSG võitis avamängu 4:0, Barcelona kodus korduskohtumise 6:1), siis täna Ronald Koemani juhendatavas meeskonnas seda sisu ei olnud.