Norra oli Oberstdorfi maailmameistrivõistlustel ülekaalukalt kõige edukam medaliriik, võites 13 kuldmedalit, 11 hõbedat ja 7 pronksi. Teise koha saanud Austria arvele jäi seitse medalit, neist neli kuldset.

Välbe ütles intervjuus R-Spordile, et kuigi venelased piirdusid ühe kulla, kolme hõbeda ja ühe pronksiga, võivad nad rahule jääda. Norralaste suur ülekaal on aga Välbe jaoks suur müsteerium.

"Ma ei usu mingil juhul, et norralased treenivad märkimisväärselt enam kui Aleksandr Bolšunov. Selles olen ma sada protsenti kindel," ütles Välbe.

Suusajuht tunnistas, et tema jaoks tekitab jätkuvalt küsimusi Norra sportlaste jaoks tehtud erandid ravimite kasutamiseks. Välbe ei maininud kordagi astmat, kuid ilmselgelt viitab ta just astmaravimitele, mis on murdmaasuusatamises aastaid kõneaineks olnud.

"Olgu, andke neile see luba, kes vajavad ravimit, kuid öelge kõigile avalikult, kes seda kasutavad," sõnas Välbe.

Kui jutuks tuli Johaugi mäekõrgune ehk ligi kolmeminutiline võit 30 km ühisstardiga sõidus, ütles Välbe: "Kõik saavad aru, et keegi teine ​​ei suuda viimastel aastatel võita. Kui ülekaal on aga kolm minutit, tuleb tunnistada, et see tekitab teatud mõtteid."