Esimene sett kulges tasavägiselt seisuni 2:2. Seejärel võitis Sabalenka nulliga oma pallingugeimi ning murdis kohe ka Kontaveiti servi, minnes 4:2 juhtima. Valgevenelanna suutis edu hoida ning võita avaseti 6:3. Teises setis jätkas Sabalenka võimsalt, murdis kahel korral Kontaveiti pallingu ning võitis teise seti 6:2. Matš kestis üks tund ja kuus minutit.

Sabalenka näitas klassi servimisel. Tema esimese servi õnnestumise protsent oli 71 (Kontaveitil 63). Ta võitis esimesel servil 78% punktidest, Kontaveit 61%. Teisel servil võitis Sabalenka 73% punktidest, eestlanna aga 50%. Serviässasid sai Sabalenka kirja 6, Kontaveit 2.

Sabalenka on nüüdseks ühtlasi kõrgeima asetusega mängija, kes turniiril veel alles. Kui esimese asetusega Elina Svitola langes konkurentsist teisipäeval, siis täna hommikul pidi kolmandas ringis reketid pakkima ka turniiril teist asetust omanud Karolina Pliškova. Kolmanda asetusega Sabalenka vastane veerandfinaalis selgub paarist Iga Swiatek (WTA 15.) - Garbine Muguruza (WTA 16.).

ENNE MÄNGU:

Kontaveidi ja Sabalenka kohtumine on kavas peaväljaku teise mänguna. Avamäng algab seal kell 10, kui väljakule tulevad Jessica Pegula ja Karolina Pliškova. Seega võiks eestlanna kohtumine alata umbes kell 12 või pisut enne seda.

Kontaveit (WTA 24.) alistas teisipäeval rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 67.) 6:4, 7:5. Kolmandat asetust omav Sabalenka sai teises ringis jagu prantslannast Alize Cornet`st (WTA 59.) 6:2, 6:4.

Eilse raske võidu järel ütles Kontaveit Sabalenka kohta: "Ta mängib hästi, servib hästi, on väga agressiivne. Tuleb raske mäng, sest vastased on iga ringiga aina tugevamad. Lihtsamaks mul ei lähe."

Teisipäeval langes konkurentsist Petra Kvitova, kes andis seisul 2:6, 4:3 loobumisvõidu Jil Teichmannile. Välja langes ka esimesena asetatud Elina Svitolina (Ukraina), kes kaotas Svetlana Kuznetsovale (Venemaa) 6:2, 4:6, 1:6.

Mäng täispikkuses: