Hokikuulsus on postitanud sotsiaalmeediasse video, kus ta räägib vaktsineerimise olukorrast oma eaka isaga, kes elab Siuntio vallas. Ilmari Selänne sõnul sai ta valda helistades teada, et vaktsineerimisega on jõutud nii kaugele, et järjekorda pannakse O tähega algavaid inimesi.

Siuntio valla sotsiaalhoolekande juht Cathrinne Wetterstrand selgitas Ilta-Sanomatele, kuidas valla vaktsineerimiskava välja näeb.

"Esmalt alustati nende üle 80-aastaste inimeste vaktsineerimist, kellel on koduhooldusteenus. Neid peeti kõige nõrgemas seisus olevateks ja neid vaktsineeriti nende koduhoolduse abil. Seejärel algas vaktsineerimine teiste üle 80-aastaste inimeste hulgas," ütles Wetterstrand.

Tema sõnul on tänaseks umbes 70 protsenti Siuntio valla üle 80-aastastest inimestest saanud kätte oma esimese vaktsiinidoosi.

"Vaktsineerime vastavalt sellele, kuidas vallas vaktsiine saame, ja me ei saa seda protsessi kuidagi mõjutada. Omavalitsused ei saa vaktsiini nii ühtlases tempos, et igas omavalitsuses oleks vaktsineeritud sama arv üle 80-aastaseid inimesi."

Wetterstrand lisas, et eakate inimeste vaktsineerimisel ei lähtuta nende tervislikust olukorrast. "Meilt on küsitud, miks me ei vaktsineeri esmalt vanimaid inimesi ega neid, kellel on mõni ohtlik diagnoos. Lõppude lõpuks ei lähe me kõigi patsientide andmeid vaatama, et näha, milline diagnoos neil on. Selleks pole aega ja ma ei tea, kas sellel on mõtet," märkis ta.

Wetterstrandi sõnul helistavad nad ise eakad inimesed läbi ja panevad vaktsineerimise aja kirja. Tema sõnul ei tehta seda üldse tähestikulises järjekorras, vaid inimesi valitakse juhuslikult.