Kläbo diskvalifitseeriti teatavasti seetõttu, et ta sööstis lõpusirgel liidri Aleksandr Bolšunovi kõrvale samale rajale ja põhjustas trügimise käigus venelase suusakepi purunemise. Sellele järgnes Venemaa koondise protest, mille võistluse žürii ka rahuldas.

Norra algne protest Kläbo tulemuse taastamiseks läbi ei läinud, kuid sprinditreener Arild Monsen kinnitas Aftenpostenile, et Norra esitab rahvusvahelisele suusaliidule (FIS) ametliku kaebuse. See kaebus tuli saata hiljemalt 48 tundi pärast žürii otsust ehk meie aja järgi teisipäeval kell 17.41. Kui kaebus on saabunud, on FISi komisjonil lõpliku otsuse vastuvõtmiseks aega 72 tundi.

Kolmeliikmelist komisjoni juhib FIS-i reeglite komitee direktor Karl-Heinz Lickert. Ta valib komisjoni veel kaks liiget, kusjuures nende isikute nimesid ei avalikustata. Mõistagi ei valita komisjoni antud juhul Norra ega Venemaa esindajaid.

Kui apellatsioonkaebust ei rahuldata, saab Norra esitada kaebuse veel FISi kohtusse. Kõrgeim võimalik otsustaja oleks rahvusvaheline arbitraažikohus CAS. Varem on sarnast apellatsiooni töösse võetud aga vaid korra.

Norra suusaliidul tuli kaebuse esitamise eest tasuda FISile 90 eurot. See summa tagastatakse, kui kaebus rahuldatakse.

Hetkeseisuga kuulub 50 km maratoni kuldmedal norralasele Emil Iversenile, kes lõikas Bolšunovi ja Kläbo lõpuheitlusest kõige suuremat kasu.