Tuleb ära märkida, et 2020/2021 regulaarhooaja ametliku lõpetamiseni on vaja mängida veel üks mäng: üheksanda vooru kohtumine Narva Unitedi ja Tartu Ravensi vahel lükati edasi 9. märtsile. Mainime ära, et Unitedil ei ole enam mingit motivatsiooni turniiriga seoses ja meeskond ei liigu kuhugi teiselt kohalt, ning kindlasti on juba mõtetega play-off'is, samal ajal kui „kaarnad“ võivad veel tuua muudatusi lõplikku turniiritabelisse. Kui külalistel Tartust õnnestub koguda kolm punkti Narvas, siis nad lõpetavad regulaarvõistluse kolmandatena, nihutades sellelt kohalt Tallinna Cosmose.

Muuseas, Cosmos lõpetas regulaarhooaja lõpuks mažoorses laadis, mängides nii, nagu seda on nende fännid ammu oodanud. „Kosmonaudid“ näitasid ühte parimat hooaja mängu Kohilaga kohtumise teisel poolajal: minnes vaheajale seisuga 1:1 lõpetasid tallinlased kohtumise seisuga 13:2 enda kasuks. Pärast ilmetut talvist lõiku demonstreeris Cosmos selgelt, et play-off'is saab meeskonnal kõik korras olema.

Ehkki play-off'i favoriit on juba ammu teada: selleks on Viimsi. Möödunud voorus külastas kehtiv meister Narvat, kus kohtus oma peamise jälitaja Narva Unitediga. Mängu intriig ei seisnenud isegi selles, et omavahel mängisid regulaarse meistrivõistluse esimene ja teine meeskond. Kõik Eesti saalijalgpalli fännid jälgisid, kas Viimsi suudab esimuse rekordit püstitada ja pääseda regulaarvõistlusesse sajaprotsendilise tulemusega. Ning juba kohtumise debüüdis sai selgeks, kuivõrd kõvasti ihkavad Smsraha mängijad ajalugu teha: kõigest 80 sekundit pärast stardivilet juhtisid külalised juba seisuga 2:0. Kui poolaja keskpaigaks oli seis 4:0 nende kasuks, sai selgeks: nad haarasid rekordist kõvasti kinni ja ei lase sellest mingi hinna eest lahti. Lõppseis 9:2 väljasõidul tähistas Viimsi unikaalset saavutust: 14 võitu 14 mängus! Kui varsti on keegi võimeline seda saavutust korma – on suur küsimus. Enne play-off'i näeb meister välja vaieldamatu favoriidina, kuid Eestis eksisteerib ammune traditsioon: regulaarse võistluse võitja ei võida reeglina finišilõiku play-off mängudes. Antud hetkeks võib kindlalt oletada, et kerget jalutuskäiku eelmise hooaja meistritel play-off'is ei tule ning vastased panevad mängu kõik jõuvarud, et favoriiti peatada.

Lõppvooru teiste sündmuste seast märgime ära Tartu derbi, milles seekord intriigi ei kujunenud: Ravens sõitis Maksimumist lihtsalt teerulliga üle – 11:2 ja jätkas oma tõusu turniiritabelis. Raske uskuda, et kõigest hiljuti platseerusid „kaarnad“ viimasel kohal, nüüd aga võivad regulaarsetes meistrivõistlustes kolmandatena lõpetada. Ilmselge, et play-off'is ei saa tartu Ravensiga kellelgi kerge olema, mängijad ise aga tunnevad endis kindlat jõudu vähemalt finaali jõudmiseks. Ehkki medalisoovijaid on sel hooajal rohkem kui küll: ei tasu unustada Sillamäe Silmetit. Nad on mänginud kohati ebastabiilse hooaja, kus suurepärased mängud (ainuüksi enesekindel võit Cosmose üle on palju väärt) olid vaheldumisi ilmselgelt ebaedukatega. Kui hooaja tulemuste alusel oleks jagatud auhind kõige „rõõmsamale“ meeskonnale, siis tõenäoliselt oleks Silmet selle suure edumaaga võitnud: nende uljas saalijalgpall võimaldas neil tulla löödud väravate hulga poolest teiseks liiga meeskonnaks (jäid alla vaid Viimsi Smsrahale), samal ajal sillamäelastest rohkem lasid mööda vaid lootusetu Rummu Dünamo ja Tartu Maksimum. Sümboolne, et Sillamäe Silmet lõpetas regulaarse lõigu mänguga Rummu Dünamo vastu, mille tulemuses just peegeldubki kogu nende hooaeg: justkui oleks olnud kindel võit 13:9, samal ajal lasid autsaideril lüüa tervelt üheksa korda, mis sai nende parimaks näitajaks jooksvas meistrivõistluses.

Niisiis, Eesti meistrivõistlused on saavutanud oma kulminatsiooni. Isegi kõige väiksema eksimuse olulisus play-off'is kasvab kordades, seetõttu on need mängud vaatajate poolt niivõrd armastatud, jalgpalluritelt röövivad need kaks korda rohkem jõuvarusid. Terve aasta on jalgpallurid nende mängude poole liikunud läbi higi, valu ja vahel isegi vere ning nad on valmis tegema viimase jõupingutuse niivõrd ihaldatud medalite suunas. Juba peagi ootab meid uskumatu pinge, ennastsalgav tegutsemine ja sportlik raev, seega pange end valmis: show alles algab.