Kläbo ületas finišijoone esimesena, aga ta diskvalifitseeriti venelase Aleksandr Bolšunovi takistamise tõttu. Norra suusaliit annab sisse ametliku protesti, aga suure tõenäosusega jääb rahvusvahelise alaliidu FIS-i otsus jõusse.

"Pühapäevase sõidu jälgimine oli elamus, mis jääb kogu eluks meelde. Ütleksin, et see oli Johannese elu parim sõit ja võib-olla ka kõige tähtsam. Ta näitas selgelt, et on enamat kui ainult sprinter. Ta on hoopis mitmekülgsem kui kriitikud arvavad," vahendas Kare Hösfloti sõnu väljaanne Nettavisen.

"Aga samas see ei üllatanud mind. Tema vastupidavus on oluliselt paranenud, oleme selle kallal palju vaeva näinud. Johannese esitus oli vägev, aga seda, mis pärast võistlust juhtus, oli raske üle elada," lisas ta.

24-aastaste Kläbo ja Bolšunovi duelli näeb uuesti juba sel nädalal. Šveitsis Engadinis peetaval MK-etapil on reedel kavas 15 km ühisstardist klassikasõit ja pühapäeval haruldane 50 km jälitussõit (vabatehnikas). Nii Kläbo kui ka Bolšunov on Šveitsis juba kohal.