Kohtumise algusest oli möödas 21 minutit, kui Türgi klubi väljakult minema jalutas, sest neljas kohtunik Sebastian Coltescu oli Basaksehiri kamerunlasest abitreenerile Pierre Webole viidanud kui "mustale mehele", mis asjaosalisi solvas. Väljakult lahkus ka PSG ning nii jätkati matšiga päev hiljem. Rumeenlasest neljas kohtunik Sebastian Coltescu kasutas Basksehiri abitreenerist Pierre Webost rääkides sõna „negru“, mis rumeenia keeles tähendab „musta“.

Mängu peatamiseni viinud sündmuste ahel sai alguse, kui neljas kohtunik Colţescu kutsus peakohtunik Ovidiu Haţegani enda juurde ja näitas, et Basaksehiri pingilt tuleks talumatu käitumise eest eemaldada kamerunlasest abitreener Pierre Webo. Teleülekandesse kostis ka kohtunike omavaheline vestlus, mille Rumeenia ajakirjanikud Twitteris ära tõlkisid. Väidetavalt oli neljas kohtunik lausunud: „Must mees seal. Mine ja vaata, kes see on. Must mees seal. Selline käitumine ei ole talutav.“

BBC teatas esmaspäeval, et Euroopa jalgpalliliidu UEFA otsuse kohaselt ei rikkunud Coltescu ühtegi rassismiga seotud reeglit. Küll aga leidis alaliit, et rumeenlane eksis UEFA distsiplinaarreeglite 11.1 ja 6.1 vastu, mille kohaselt peab kohtunik "käituma professionaalselt ja sobivalt". Nii ei tohi Coltescu ikkagi käimasoleva hooaja lõpuni kohtunikuna tegutseda.

UEFA leidis, et sarnaste reeglite vastu eksis ka mängus abikohtunikuna tegutsenud Octavian Sovre. UEFA talle tegutsemiskeeldu ei määranud, vaid piirdus ametliku noomitusega. Lisaks peavad mõlemad mehed enne juuni lõppu läbima ka vastava haridusprogrammi.