Eile sõidetud maratoni lõpusirgel purunes Kläbo ja Aleksandr Bolšunovi heitluses venelase suusakepp. Kuna Bolšunov finišeeris seetõttu alles kolmandana, esitas Venemaa delegatsioon Kläbo tegevuse suhtes protesti.

Finišikoridoris toimunud intsidenti uurinud žürii jõudis järeldusele, et Kläbo oli süüdi Bolšunovi suusakepi purunemises ja otsustas seetõttu norralase diskvalifitseerida.

Seejärel astus omapoolse sammu Norra koondis, mille juhid usuvad, et kuna kokkupõrke provotseeris Bolšunov, pole Kläbol süüd.

Venemaa meedia kirjutab tuginedes Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe infole, et juba täna võib tulla uus otsus, mis annab kuldmedali ikkagi Kläbole. Bolšunov langeks sel juhul pronksile ja hõbeda saaks Emil Iversen.

"Žüriist kõrgemal on FIS-i komisjon. Kui te ei nõustu žürii otsusega, saate selle 48 tunni jooksul edasi kaevata. Norralased on seda teinud," ütles Välbe Sport-Expressile. "Meie tegime seda Sotšis 2014. aastal, kui Sundby segas suusavahetusega sõidus Maksim Võlegžaninit. Siis nad keeldusid meie protesti rahuldamisest ja žürii otsus ei muutunud."

Välbe ei tahtnud ennustada, kuidas FISi komisjon võib otsustada. "Eile õhtul kirjutasin juba FISi võistluste direktorile Pierre Mignerey`le ja juhtisin veel kord tähelepanu asjaolule, et me kõik koos peame välja mõtlema ja kehtestama sellised reeglid, mida oleks võimatu kahel viisil tõlgendada. Hetkel saab kõike mitut moodi tõlgendada," ütles Välbe.

Mignerey ütles täna hommikul Norra meediale: "Laseme komisjonil rahulikult tööd teha. Mõistagi võib Kläbo kuldmedali tagasi saada. Selliste juhtumite jaoks meil komisjon loodud ongi."