Kläbo pidas finišisirgel põnevat heitlust venelase Aleksandr Bolšunoviga. Venelane püüdis suusarajal saada Kläbo ees paremat positsiooni, kuid lõhkus selle käigus õnnetult suusakepi ära. Nii sai Kläbo lõpusirgel edu kätte ning krooniti 50 km maailmameistriks. Suusakepi lõhkunud Bolšunovist möödus lõpus veel Emil Iversen. Bolšunov ise leppis pronksiga, kaotades võitjale 1,4 sekundiga.

Bolšunov oli finišis selgelt pettunud. Finiši järel käis norralane ka Bolšunovi lohutamas.

Esikuuikusse mahtusid veel kaks norralast. Simen Hegstad Krüger oli neljas (+8,9) ja Hans Christer Holund viies (+9,3). Kuuenda koha teenis rootslane Jens Burman (+26,3). Soomlane Iivo Niskanen lõpetas sõidu seitsmendal ja britt Andrew Musgrave kaheksandal positsoonil.

Kaarel Kasper Kõrge saavutas 36. koha. Kläbole kogunes kaotust 7.17,3. Marko Kilp sõitu ei lõpetanud.

Täiendatud!

50 km sõidu auhinnatseremoonia aga viibis, sest võistluse kohtunikud otsustasid Bolšunovi ja Kläbo vahelist intsidenti uurima hakkama. Kläbo pidi käima ka kohtunike ees aru andmas.

Expressen teatas kella 17 paiku, et Venemaa esitas sõidu järel protesti, sest nende hinnangul läks Bolšunovi suusakepp katki Kläbo tegutsemise tõttu. Nimelt olid koha eest võidelnud Bolšunov ja Kläbo vahetult enne venelase suusakepi murdumist omavahel kokku põrganud. Kohtunikud otsustasid Kläbo diskvalifitseerida, kuid sellele andis Norra omapoolse protesti sisse.

Kui kohtunike otsus peaks jääma püsima, kroonitaks maailmameistriks Iversen, Bolšunov saaks hõbeda ja Krüger pronksi. Tasub aga rõhutada, et Norra andis omapoolse protesti sisse ehk tulemusi ei saa veel lukku lüüa.

Iltalehti teatel ei rahuldanud Rahvusvaheline suusaliit (FIS) norralaste protesti. Ka FIS-i kodulehel on uueks võitjaks märgitud Iversen, teiseks Bolšunov ja kolmandaks Krüger. Kläbo kohta on kirjas, et norralane diskvalifitseeriti. Samas on tulemuste juures veel kirjas, et tegu on mitteametliku lõpuprotokolliga.

Täiendatud kell 17.51:

FIS-i kodulehel on ametliku lõpptulemusena kirjas Iverseni võit, Bolšunovi hõbe ja Krügeri pronks. Kläbo nime kõrval on kirjas, et norralane diskvalifitseeriti. Norra suusakoondise esindaja Espen Bjervig kinnitas, et nende protest lükati tagasi. Norralase sõnul on neil 48 tundi aega FIS-i otsust edasi kaevata.