Esimesel võistluspäeval, 5. märtsil oodati pikalt piisavalt tugevat tuult. Võistelda said sel päeval ainult Ice-Optimist klassi võistlejad, kes tegid ära kõik tulemusteks vajalikud sõidud. DN ja Monotype XV klassile olid Topu lahe tingimused ebasobivad nii tuule kui ka ohutu jää suuruse poolest.

Vastupidiselt Topu lahele oli laupäeval Saadjärvel tuult rohkem kui küll. Tugev ja muutlike puhangutega tuul ning pinnatuisk muutsid võistlustingimused keeruliseks. Mis tõi paljudele võistlejatele kaasa sõitude katkestusi ja ka varustuse purunemist.

Võistlused lõppevad pühapäeval.

Esimese päeva järel on DN klassi pingerea esiviisikus Hardi Laurits (Jahtklubi Merikotkas), Argo Vooremaa (Haapsalu), Marek Lentsius (Kalevi Jahtklubi), Peter Hamrak (Ungari) ja Mihkel Kosk (Pärnu Jahtklubi) Juunioridest oli kiireim Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi), kes ühtlasi oli ka esimese võistluspäeva üldarvestuse kuues.

DN klassi võistlustules osales ka kaks neidu: Lisbeth Taggu (Pärnu Jahtklubi) ja Liise Väliste (Pärnu Jahtklubi).

Nime poolest Eesti meistrivõistlused on osutunud populaarseks ka rahvusvaheliselt. DN klassis on võistlustules peale Ungari jääpurjetaja Peter Hamraki (M-53) ka Läti jääpurjetajad Artis Berzins (O-2) ja Gatis Gradums (O-10).