Kalla lõpetas sõidu 9,8 km peal. "Kahju oli katkestada. Minu karjääris pole seda varem juhtunud," vahendas Iltalehti rootslanna sõnu. Kalla sõnul hakkasid probleemid pihta neljapäeval toimunud teatesõiduga, kus favoriidiks peetud Rootsi sai alles kuuenda koha.

Iltalehti kirjutab, et rootslaste hooldustiim läks alt suuskadega, mille tõttu langesid suusatajad juba esimese kahe vahetusega kõrgest mängust. Kalla süüdistas põrumises iseennast, kuid tiimikaaslased ei nõustunud temaga. Rootslanna sõnul tekkis tal kõigest suur stress, mille järel tekkis tal omakorda ränk kõhuvalu.

"Pärast neljapäevast teatesõitu hakkas mu kõht stressist valutama," sõnas Kalla, lisades, et oli suurtes valudes. "Ma ei ole varem sellist asja kogenud. Olin väga üllatunud, et minu keha niimoodi reageeris, kuid tahtsin väga endale veel üht võimalust anda."

33-aastane Kalla lisas, et polnud kindel, kas täna üldse starti tulla. "Ma pole kunagi varem olnud nii kõhklev selles, kas startida või mitte. Püüdsin end veenda, et kõik on võimalik," sõnas ta. Kas tegu võis olla viimase MM-iga Kalla jaoks? "Ei ole aimugi. Ma pole sellele mõelnud."

Rootsi suusakoondise mänedžer Anders Byström lisas, et nemad soovitasidki sportlasel sõidu pooleli jätta. "Ütlesime treeneritele raadio vahendusel, et ta peaks rajalt ära tulema. Kaaslased küsisid Kallalt tõusul, kas see kõik on ikka väärt seda. Nad ütlesid talle, et ta peab mõtlema oma tervise peale ning mitte asjaolule, et ta pole kunagi varem sõitu katkestanud."

Kalla jaoks on kogu tänavune hooaeg olnud keeruline. Alles novembris põdes ta koroonaviiruse läbi, mille tõttu tegi ta hooaja avastardi alles tänavu jaanuaris Lahtil.