Karlsson kukkus sõidu neljandal ringil ühel laskumisel koos kaasmaalase Ebba Anderssoni ja norralanna Heidi Wengiga. Kõik suutsid sõitu jätkata ning Weng tõi Norrale hõbeda ja Karlsson Rootsile pronksi.

Finišisse jõudes vajus Karlsson pikali ning hakkas valust karjuma. Koha peal olnud arstid tohterdasid Karlssonit, kes seejärel kiirabiga ära viidi. "Midagi juhtus tema käega. Hetkel ei oska ma rohkem öelda," kommenteeris Expressenile Rootsi suusakoondise pressiametnik Lukas Johansson.

"Ma ei tema seisust midagi. Tean ainult, et auhinnatseremoonial teda pole," lisas Karlssoni ema Mia.

"Neljandal ringil Frida kukkus laskumisel. Ta jõudis vaatamata tõsisele valule finišisse. Finišis oli tema käsi paistes ning käe liikumine häiritud," selgitas olukorda Rootsi koondise arst Anders Englund. "Ta on praegu haiglas, kus tema käest tehakse röntgenpilt. Oleme targemad siis, kui ta tagasi jõuab."

Täiendatud kell 18.15:

Loetud tunnid hiljem jagas ka Karlsson ise kommentaare. "Mul oli valus, aga jätkasin suusatamist ja mõtlesin ainult medali peale. Mul oli terve aeg valus, aga alles finišis märkasin, kui tõsine see oli," sõnas Karlsson Rootsi suusaliidu pressiteate vahendusel.

Röntgen rootslannal luumurdu ei tuvastanud. "Frida on tagasi ning tema tuju on üsna hea. Röntgen luumurdu ei tuvastanud. Käsi on siiski korralikult turses ning peame lähipäevadel tema suusatamist piirama," sõnas koondise arst Anders Englund.

Kukkumise põhjustanud Anderssoni sõnul oli lumi laskumisel pehme. "Ma tulin sealt esimesena alla ja mu suusk jäi ootamatult lumme kinni. Mul polnud võimalik kukkumist vältida, tõmbasin Heidi ja Frida kaasa," tõdes ta.